BMC levert beheersoftware aan KBC Groep

De internationale leverancier van software voor datacenterbeheer, BMC Software, heeft een meerjarig contract gesloten met de Belgische bankverzekeraar KBC Groep. BMC vervangt de beheersystemen voor de datacenters. Het gaat om de implementatie van software, onderhoud en support. BMC vervangt leverancier IBM die de opdracht eerder uitvoerde. Voor het einde van 2009 moet de software in productie gaan. Beide partijen willen niets kwijt over de contractwaarde.

Aan de ondertekening van het contract ging een selectieprocedure vooraf waaraan ook HP en IBM deelnamen. De overeenkomst draait om het beheer en de automatisering van het serverpark en applicaties van de bankverzekeraar. De Belgische financiële dienstverlener beschikt over meerdere datacenters waarin ruim 5000 servers draaien. Bovendien heeft het bedrijf plannen om uit te breiden met nieuwe datacenters in Oost-Europa.

Optie tot verlenging

De BMC-software kan centraal beheerd worden. Het contract heeft een looptijd van twee jaar met een optie tot verlenging. De beheersoftware moet voor het einde van het kalenderjaar 2009 geïmplementeerd zijn.

KBG Groep is een van de grootste bankverzekeraars in België. Het bedrijf is actief in 35 landen. Het bedrijf heeft 60.000 medewerkers.

BMC Software boekte over 2008 een omzet van 1,35 miljard euro. Er werken 5800 medewerkers. Het bedrijf heeft een internationale hoofdvestiging vestiging op Schiphol-Rijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-29T10:45:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.