Windows 7 komt eerder voor zakelijke klanten

Dit artikel delen:

Klanten die een softwarecontract hebben bij Microsoft kunnen vanaf 1 september 2009 Windows 7 installeren. Dit zei Bill Veghte, senior vice president of the Windows Business, op de Microsoft Worldwide Partner Conference 2009 in New Orleans. De aankondiging heeft vooral impact op zakelijke gebruikers. Bij volume licensing contract krijg een bedrijf een productnummer, maar kan de software op verschillende pc's installeren.

Veghte zei dat vanaf september 2009 een promotiecampagne voor Windows 7 start. Klanten met een softwarecontract kunnen kortingen krijgen van 15 tot 35 procent. Het is overigens nog niet bekend of die kortingen ook voor Nederlandse klanten gelden.

De vice-president vindt dat business partners goede zaken kunnen doen met Windows 7, dat wereldwijd geïnstalleerd kan worden op meer dan 246 miljoen zakelijke pc's. Windows 7 Professional is ook interessant voor het midden- en kleinbedrijf, zegt Veghte, omdat het deze bedrijven om om mobility-producten vragen.

XP Mode

Windows 7 Professional is uitgerust met meer beveiligings- en beheertools. Ook bevat het een XP Mode; een virtuele Windows XP SP3 omgeving die draait onder Windows Virtual PC. Dat leidt tot comptabiliteit met oudere applicaties die in gebruik zijn. Ruim zestienduizend fabrikanten van hardware en software zeggen dat ze hun oplossingen beschikbaar maken voor Windows 7.

Microsoft zegt verder goede zaken te doen met de Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP). Er zijn reeds meer dan achttien miljoen licenties verkocht. Met MDOP (Microsoft Desktop Optimization Pack) voor kunnen ondernemingen de beheersbaarheid verbeteren en tegelijkertijd de complexiteit en kosten van hun ict-infrastructuren beperken. In MDOP zijn zes Microsoft-technologieën verwerkt die kunnen worden gecombineerd om belangrijke zakelijke en technische problemen op te lossen.

Expert Windows 7?

Ben je ook helemaal thuis in Windows 7 of een willekeurig ander besturingssysteem? Meld je dan nu als expert voor het Topic Besturingssystemen aan! Stuur een e-mail met contactgegevens en een korte motivatie waaruit de expertise blijkt naar besturingssystemen@computable.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk voor het testen. Maar zijn er ook collega's die van plan zijn om Seven op korte termijn te gaan invoeren, op nieuwe Laptop bijvoorbeeld?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-14T14:16:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.