XP-modus voor Windows 7 weer stap dichterbij

Dit artikel delen:

Softwarebedrijf Microsoft heeft de release candidate voor de XP-modus voor het nieuwe besturingssysteem Windows 7 vrijgegeven. De toepassing maakt het mogelijk om op Windows 7 programma's te draaien die geschikter zijn voor gebruik op het oude besturingssysteem Windows XP. De techniek gebruikt virtualisatie en wordt uiteindelijk meegeleverd op enkele versies van het nieuwe besturingssysteem.

Met de XP-modus zijn vooral ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf gediend. In principe kunnen zij er een onbeperkt aantal (oude) XP-applicaties mee draaien, terwijl ze toch het nieuwe besturingssysteem Windows 7 hebben geïnstalleerd. Voor de grootzakelijke markt bestaat het virtualisatiepakket Microsoft Application Virtualization.

Microsoft heeft voor de release candidate zijn oor te luister gelegd bij gebruikers van de eerdere bètaversies. Aan de hand van de feedback is een klein aantal wijzigingen doorgevoerd. De candidate is beschikbaar via de site van de leverancier. Vóór installatie moeten eventuele bètaversies van de modus worden verwijderd.

22 oktober

De XP-modus wordt meegeleverd op de Windows 7-versies Professional, Ultimate en Enterprise. Die verschijnen op 22 oktober 2009. Om goed te functioneren is het noodzakelijk dat het systeem waarop de technologie wordt gebruikt, beschikt over processoren die hardwarevirtualisatie ondersteunen. Dat is bij de meeste nieuwe processoren van AMD en Intel het geval.

Microsoft biedt de modus om te voorkomen dat de introductie van Windows 7 wordt gekweld door dezelfde compatibiliteitsproblemen die zich voordeden bij voorganger Windows Vista.

Expert Windows 7?

Ben je ook helemaal thuis in Windows 7 of een willekeurig ander besturingssysteem? Meld je dan nu als expert voor het Topic Besturingssystemen aan! Stuur een e-mail met contactgegevens en een korte motivatie waaruit de expertise blijkt naar besturingssystemen@computable.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-06T11:44:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.