Pecoma stoomt BDO klaar voor Windows 7

Dit artikel delen:

Accountants- en advieskantoor BDO CampsObers Accountants en Adviseurs voerde samen met ict-dienstverlener Pecoma een pilot uit voor het uitrollen van Windows 7 in het bedrijf. De pilot betreft 250 werkplekken van de ict-afdeling, het hoofdkantoor en twee lokale kantoren. Het accountantskantoor wil begin 2010 de rest van het bedrijf over laten stappen op het nieuwe besturingssysteem. Het gaat dan om twee- tot drieduizend werkplekken.

De pilot betreft vooral het klaarmaken van de ict-omgeving om het nieuwe besturingssysteem te kunnen implementeren als het op de markt is gebracht. Dat is naar verwachting eind oktober. De dienstverlener en het accountskantoor moesten daarvoor vijftig applicaties geschikt maken voor Windows 7. 'Dertig van deze applicaties hebben we gevirtualiseerd met Microsoft App-V. Bij twintig applicaties lukte dat niet. Die hebben we met MSI gepackaged', vertelt accountmanager Alex Ritter van de dienstverlener. MSI is een standaard bestandsysteem van Microsoft om toepassingen te installeren, verwijderen of repareren op Windows.

De applicaties zullen via het distributieplatform System Center Configuration Manager (SCCM) van Microsoft op de computers worden geïnstalleerd. 'Zodra het nieuwe besturingssysteem is uitgebracht, kunnen wij met een druk op de knop applicaties beschikbaar stellen', zegt Ritter.

Beter anticiperen

Het accountantskantoor zegt met het nieuwe besturingssysteem beter te kunnen anticiperen op de veranderende marktomstandigheden. De desktops draaien nu nog op Windows XP. 'Het bedrijf heeft een ict-omgeving gebaseerd op Microsoft. Dan is Windows 7 een logische keuze', zegt de accountmanager. Hij vindt het nieuwe besturingssysteem beter dan zijn voorganger Vista. 'Het is veiliger, sneller en makkelijker.'

Expert Windows 7?

Ben je ook helemaal thuis in Windows 7 of een willekeurig ander besturingssysteem? Meld je dan nu als expert voor het Topic Besturingssystemen aan! Stuur een e-mail met contactgegevens en een korte motivatie waaruit de expertise blijkt naar besturingssystemen@computable.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hopelijk zit er een langer artikel in waaruit anderen leering kunnen trekken ipv een stukje marketing van de leverancier. Interesante vragen:
- Wat ging er mis met sommige programma's (oude DOS of 16 bits?) en waarom?
- Worden de gepackagede applicaties gestreamd/gesandboxed met een SBC/VDI product?

MSI is een bestandsextensie (reeds gekozen voor het product van MicroSoft Installer naar Windows Installer is hernoemd), en Windows Installer is een service, geen programma. Tevens valt er met MSI weinig te repackagen, hier zal dus wel Wise of InstallShield voor gebruikt zijn.

Ik hoop dat ze er ook aan denken om de mensen te trainen in de nieuwe windows. De gemiddelde gebruiker kan niet zomaar overweg met de nieuwe windows...

App-V is gebruikt voor virtualisatie. Wise/Installshield voor packaging. Installshield voor snapshots op W7, omdat deze wat makkelijker stand-alone werkt.
De pakketten worden via SCCM gestreamd/uitgerold.
Het relatief lage percentage virtualisatie is omdat er wat oudere applicaties zijn, maar ook applicaties zonder entry point (middleware) en custom applicaties in de vorm van read-only databases die werken via bestandsassociatie en het beste fysiek op het systeem kunnen staan. Verder een handvol applicaties met virtuele printers of DCOM objecten die zich niet lenen voor virtualisatie.
In paats van onrealisctische eisen te stellen aan virtualisatie kiest BDO ervoor om te gaan voor de beste oplossing op basis van applicatieanalyse. In veel gevallen blijft een fysieke applicatie het beste werkbaar.

En MSI is in feite natuurlijk een relationele database met een gekoppelde resource container.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-02T15:37:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.