Logica verzorgt SAP-beheer Noord-Holland

Dit artikel delen:

De provincie Noord-Holland besteedt het beheer en de hosting van zijn SAP-omgeving uit aan dienstverlener Logica. De twee partijen sluiten een contract voor drie jaar met de mogelijk tot verlenging. De waarde van het contract wil de provincie niet bekend maken. Voorheen was dienstverlener Ctac verantwoordelijk voor het beheer en de hosting van de SAP-omgeving.

Logica werd gekozen omdat het bedrijf de laagste prijs bood voor de opdracht. De dienstverlener verzorgt de komende drie jaar het technisch beheer, het technisch en functioneel applicatiebeheer en de hosting van de SAP-omgeving. De provincie Noord-Holland maakt bij voorkeur gebruik van de applicaties van de Duitse softwaremaker. De provincie heeft het beleid 'SAP, tenzij'.

In 2008 mislukte de invoering van een subsidiemodule van SAP bij de provincie. Er was toen 500.000 euro uitgegeven aan de implementatie van de zogeheten SAP-module Grantor Management door Ctac. Uit intern onderzoek door de provincie bleek dat er nog eens 500.000 euro nodig zou zijn om het systeem werkend te krijgen. Het project werd vervolgens stopgezet.

Geen claim

Na juridisch onderzoek en onderzoek van Pricewaterhousecoopers besloot de provincie geen claim tegen SAP en Ctac in te dienen. De samenwerking die de provincie had met de twee partijen was daarvan de reden. Bovendien zou het volgens de juridische afdeling 'zeer moeilijk zijn' om de softwareleverancier en de dienstverlener aansprakelijk te stellen.

De provincie werkt nu nog met het oude systeem SuSy, een Microsoft Access-toepassing. Dit systeem werd op een aantal punten aangepast. Die aanpassingen hebben ongeveer tienduizend euro gekost.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een Miljoen Euro voor een Subsidie module in SAP?
Volgens mij is SAP gewoon een maatje te groot voor de Provincie. Een oude MS oplossing voor 10K werkt wel prima, is hier dan geen onderzoek naar gedaan of lopen we klakkeloos achter (SAP)leveranciers aan?
Wat een verspilling van wederom belasting gelden

Inderdaad een verspilling zeker als je het dan ook nog eens uitbesteed......

500.000 euro uitgegeven aan de mislukte implementatie van de SAP-module Grantor en dan nog een duur onderzoek naar het falen. Maar de provincie blijft toch bij het beleid van 'SAP, tenzij'.

Een provincie dient te weten dat het niet zinvol is om de doorgaans uiterst complexe en veranderlijke subsidieprocedures geheel in een systeem te proppen. Een uitgebreid subsidiesysteem is duur in aanschaf en duur in onderhoud. Neem liever ambtenaren aan die kunnen nadenken en plannen.

Zo gaat er veel overheidsgeld naar het uitgeven van subsidiegeld. De provincie als strijkstok. En Noord-Holland had al zo'n beroerd imago.


De NH race is gelopen! De aanbesetding is gewonnen door Logica. Het uiteindelijke ranking verschil tussen Logica en CTA was miniscuul.
Echter het overgaan naar Logica is ridicuul! De kosten voor een transitie zijn groot en de business risico's groot.
Wederom is NH significant overheidsgelden aan het verspillen! En nu wordt het legitiem omdat "we het nu netjes via aanbestedingstraject hebben gedaan".
Als NH haar verstand had gebruikt, dan was dit nooit zo gedaan. Je zou het bijna in de Icekast willen zetten, zo goed kunnen in NH rekenen.

Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat we op Computable lezen dat dit project zijn budget overschrijdt of dat de provincie het opnieuw stillegt. Beide contractpartijen hebben zo hun reputatie...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-08T08:42:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.