Vakbonden vertrouwen Getronics-reorganistie

Dit artikel delen:

De vakbonden De Unie en de CNV Dienstenbond zien de aangekondigde reorganisatie van dienstverlener Getronics met vertrouwen tegemoet. 'Gezien de vorige reorganisaties bij Getronics, hebben we ook vertrouwen in deze. Daar volgde Getronics ook op een juiste manier het Sociaal Plan', zegt vakbondsbestuurder Huug Brinkers van De Unie. De dienstverlener kondigde begin oktober aan 119 arbeidsplaatsen te schrappen bij de divisie Workspace Management Services (WMS).

Voor Brinkers komt de aangekondigde reorganisatie niet als een verrassing. 'We wisten dat er na de aangekondigde reorganisatie van maart nog een ronde aan zat te komen', zegt hij. In maart kondigde Getronics aan 1400 mensen te ontslaan. 'Uiteindelijk  vielen twee- tot driehonderd gedwongen ontslagen', zegt Brinkers.

Vakbondsbestuurder Nico Passchier van de CNV Dienstbond is wel geschrokken van de aangekondigde reorganisatie. 'Getronics kondigde de vorige keer een zware reorganisatie aan, maar zei dan wel in een keer klaar te zijn. Tijdens de vorige ronde zijn minder ontslagen gevallen dan aangekondigd. Dat betekent dat er nu dus nog wat aankomt', zegt hij.

Sociaal plan

De medewerkers die tijdens deze ronde hun baan verliezen vallen nog onder het sociaal plan 2009. Daar zijn de bestuurders tevreden over. 'In dit sociaal plan wordt nog vastgehouden aan de oude kantonrechtersformule', zegt Brinkers. Voor 2010 is er nog geen sociaal plan afgesproken.

Het is niet duidelijk of het bij deze reorganisatie blijft of dat er nog nieuwe ontslagrondes worden aangekondigd. Brinkers: 'Wij vragen daar natuurlijk wel naar, maar ook wij werden verrast de vorige keer. De Unie verwacht in ieder geval geen nieuwe rondes.'

Beide vakbondsbestuurders kunnen nog niets zeggen over de noodzaak van de reorganisatie. De ondernemingsraad van het bedrijf buigt zich daar nu over. Zij zullen een advies uitbrengen aan het managementteam van het bedrijf. Getronics hoop in november de reorganisatie te hebben doorgevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben benieuwd hoeveel reacties hier weer weggemod worden. Als je je te kritisch uitlaat over Getronics die een zwaar imago probleem hebben dan word het weer weggemod. Waarschijnlijk heeft GT in het verleden een steentje bijgedragen aan de advertentie inkomsten van VNU.

Begin zo langzamerhand ook ziek te worden van het geklaag van de mensen die er nog werken. In betere tijden eieren voor je geld moeten kiezen en belangrijker nog je had of je moet als de sodemieter aan je onschendbaarheid werken en niet als een mak schaap gaan zitten wachten todat een mamanger met WSD niveau jou eruit trapt! In het verleden werd GT per maand betaald voor de diensten aan de overheid dat moet je toch al aan het twijfelen hebben gebracht over de financieele situatie daar. Voor iedere gerespecteerde ICT-er die met beide benen op de grond staat spuugt GT vierkant uit en het is een afgang als je daar nog gaat werken. GT heeft al te vaak het kunstje gedaan:

Werven - Werven - Werven !!! Ontslaan - Ontslaan - Ontslaan !!! Werven - Werven - Werven !!! Ontslaan - Ontslaan - Ontslaan !!!Werven - Werven - Werven !!! Ontslaan - Ontslaan - Ontslaan !!!

Ben benieuwd in welke cyclus we nu zitten.

@Getronics@Zuigt.com

De keuze is aan jezelf. Er zijn genoeg andere IT bedrijven die wel een fatsoenlijk personeelsbeleid voeren.

@Marcel

O ja, is dat zo ? Noem er eens een paar, dan ga ik daar solliciteren. Alsof het bij andere grote ict-dienstverleners (Atos, Cap, Ordian etc.) beter is dan bij Getronics.

@MinkDevil

Wie had het over grote bedrijven? Bij grote bedrijven ben je gewoon een nummer.

Ik zelf ben over gestapt van Getronics naar VX Company. Bevalt zo veel beter.

@Getronics@Zuigt.com

Als jij het geklaag van de GPR medewerkers zat bent waarom reageer je dan nog op deze berichten?
Vergelijk niet alleen je eigen situatie met deze mensen maar kijk ook eens verder dan je neus lang is voordat je dergelijke reacties geeft.

Denk jij dat het een makkelijke keus is om je opgebouwde rechten van de afgelopen 15-20-25 jaar zo maar op te geven voor het eerste de beste nieuwe ICT-bedrijf die denkt door zijn verbnieuwend concept jou een nieuwe toekomst te bieden welke overigens met een tijdelijk contract wordt verzekerd?
Jij hebt zeker geen partner, hypotheek en schoolgaande kinderen die bouwen op deze zekerheid?

"Het gras is aan de andere kant altijd groener, maar het word bij al die grote bedrijven even slecht bijgehouden!"

Als ik nu kon kiezen, (en NEE ik ben geen mak schaap maar dat doe ik nu niet aangezien mijn financi?le en maatschappelijke positie dat niet toelaat!!!) dan zou ik niet meer bij een groot bedrijf als Getronics gaan werken.

En zo heeft een ieder zijn reden(en) om wel of niet ergens anders te gaan werken. Het is maar hoe de wind staat. Ik wacht daarom maar rustig af hoe het gaat lopen, vooralsnog mag ik blijven en gaan mijn collega's en ik door voor de 3e ronde ...

Ik heb ook bij getronics gewerkt en ben blij dat ik er al lang weg ben, wat een zooitje! ik zou er ook nooit meer gaan werken voor geen goud, bezint eer gij bij Getronics begint.

Maar zowel bij de grote als kleine bedrijfjes is het niet pluis, tijdje bij een klein bedrijfje (E-Quale) gewerkt maar daar zijn ze nog erger, die directeur denkt alleen maar aan z'n geld en auto's, komt eventjes graaien en wegwezen, het personeel kan ze geen zier schelen.

...ach ja bij elk bedrijf is er wel wat aan de hand...

"Begin zo langzamerhand ook ziek te worden van het geklaag van de mensen die er nog werken."

Hey zuurpruim! Je bent de eerste die reageert.

Getronics gaat door onze acties 10% winst behalen...

Tja ik moet ook mijn bonus krijgen niet dan.

@Gast Het is waar je voor kiest. Ik heb 12 jaar bij Getronics gewerkt, en ook altijd gedacht dat het financieel en met gezin niet slim zou zijn om weg te gaan. Toch heb ik het gedaan, en het is er alleen maar op vooruit gegaan.

Het ligt er dus echt aan hoe jij je verkoopt in de markt, en zeg nu zelf. Zo goed zijn alle voorwaarden bij GPR nu ook weer niet.

Getronix heeft in 2009 welgeteld 2 deals gesloten van enige omvang, Enexis en een heraanbesteding van VROM. Nummer 1 brengt nog geen geld in het laatje en nummer twee is een heraanbesteding, dus tegen lagere omzet. GTN heeft dus een geweldig probleem. Contracten die verlopen en die men kwijt raakt zie je niet in de pers verschijnen, maar geloof me, 20 procent van de contracten verloopt ieder jaar.
Het geld is op bij Getronics. Er wordt nauwelijks geinvesteerd en HOT is het al helemaal niet. Als je het verhaal van VP Danielle Schuur in het blad LOF deze week leest, dan viert ze feest met successen van al haar voorgangers. Zelf heeft ze nog geen successen te vieren. Weer een voorbeeld dat GTN stil staat. Er wordt weer geworven voor posities waarin nog geen drie maanden geleden mensen ontslagen zijn. Buiten het feit dat de inkrimpingsronde dus aantoonbaar een kwaliteitsslag OF dom is geweest, kost die het bedrijf ook nog eens tonnen extra. Dus waarom de vakbonden Getronics vertrouwen?

"What goes up , must come down"
Ik vermoed dat Getronics nog meer gaat afstoten van de bedrijfsaankopen die ze in het verleden hebben gedaan.

En vakbonden...
Zorg voor jezelf, dat is het enige wat telt. Zolang je op een ander blijft leunen om jouw belangen te behartigen zul je vroeg of laat het asfalt kussen.

En voor de mensen die binnen Getronics werken.
Zoals Bierhier aangeeft...
- Hou vooral de nieuwe! opdrachtstroom in de gaten.
- Leg je oren intern te luister in de wandelgangen, daar steek je meer en sneller iets op dan via de officele kanalen ;-)
- Lees ook dit bericht even.. en ga op onderzoek uit waarom dit gebeurd is http://tinyurl.com/yhxo98l
- Hou vooral het moederbedrijf KPN in de gaten... Wat zijn zij van plan, Hoelang houden ze nog vast aan Getronics-diensten en expertise voordat het weer 'uitgelijfd' wordt?

Iemand meldde iets over het niveau van wsd managers, zoals bijv field managers. Inderdaad, volgens mij hebben die niet meer dan mavo (max havo)niveau met wat gevolgde cursusjes door de jaren heen. En correct Nederlands schrijven is ook iets wat zij nog moeten leren. Nee, niet de slimsten. Groot verschil met Atos Origin,Cap Gemini of IBM. Meeste van die Getronics mensen zijn een soort kabelboeren.

@ricardo

Nou jij kan anders ook wel een inburgerings cursusje gebruiken!

@ricardo

We zullen het maar niet over jou zinsbouw en leestekens hebben... www.watbenjedan.com
Ik mag hopen voor de bedrijven die je net opnoemt dat je daar niet werkt *proest!*

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-09T09:20:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.