De Lotto besteedt operationeel beheer uit

Dit artikel delen:

Kansspelorganisatie De Lotto besteedt zijn operationeel beheer uit aan systeembeheerder Digisource uit Barendrecht. De twee partijen hebben een contract gesloten met in eerste instantie een looptijd van een jaar. Daarna wordt het contract voor onbepaalde tijd verlengd. De systeembeheerder gaat de kantoorautomatisering van De Lotto beheren. De waarde van het contract maken de partijen niet bekend.

Bij de kansspelorganisatie werken 130 mensen. Digisource wordt verantwoordelijk voor het beheer van de clients en de serveromgeving. Deze serveromgeving is voor ongeveer tachtig procent gevirtualiseerd en redundant uitgevoerd.

Voorheen verzorgde De Lotto zelf het operationeel beheer. 'We willen ons concentreren op onze core business. De ict moet dienstverlenend zijn aan de rest van de organisatie. De ict-afdeling moet zich bezig houden met innovatie', zegt ict-manager infrastructuur en Windowsbeheer Peter van de Bree. De afdeling werkt momenteel aan een nieuwe thuiswerkomgeving. 'De virtuele desktops draaien in het datacenter. Zo staat er geen data op de clients van de medewerkers. Wij werken met vertrouwelijke informatie. Als de hardware kwijt raakt, willen we ook alleen de hardware verliezen', zegt Van de Bree.

Offertes

Naast Digisource ontving de kansspelorganisatie nog vijf offertes van verschillende bedrijven. 'De prijs-kwaliteit-verhouding van Digisource was scherp. Bovendien willen we geen nummertje zijn. De Lotto is een erg dynamische organisatie. We hebben een partner nodig die snel meedenkt, eigenlijk iemand die een beetje visionair is.'

De ict-afdeling van De Lotto bestaat uit 25 mensen, van wie er straks vier verantwoordelijk worden voor het systeembeheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-20T10:52:00.000Z Rian van Heur