BAS Group hoopt op omzetpush Windows 7

Voor computerdistributeurs en -retailers betekent de lancering van Windows 7 op 22 oktober een kans op omzetherstel in een dalende markt. Dat zegt BAS Group, een van de grootste hardwaredienstverleners in Nederland. Het bedrijf organiseerde voor zijn winkels een kick-off om de belangrijkste punten van Windows 7 onder de aandacht te brengen.

De meest recente cijfers van onderzoeksbureau IDC over het derde kwartaal van 2009 een daling van 4,1 procent van de pc-markt zien en een daling van 14,4 procent in het consumentensegment daarvan. Milroy Distel (oprichter Dynabyte) van BAS Group benadrukt dan ook het belang van de lancering van Windows 7 voor het kanaal van computerdistributeurs en wederverkopers.

'Het kan in deze moeilijke tijden voor een omzetpush zorgen. Voor ons is het belangrijk te weten dat we marktaandeel moeten winnen. Alleen dan groeien we ten opzichte van de concurrentie; het puur groeien in euro's is voorbij.' Distel noemt de landelijke dekking met zo'n tweehonderd winkeldeuren van BAS Group een belangrijk concurrerend voordeel. Dat maakt het organiseren van landelijke acties en het creëren van inkoopvolumes eenvoudiger.

Ritsen

Op 22 oktober start de verkoop van Microsoft Windows 7. Om medewerkers voor te bereiden op de demodagen voor eindgebruikers eind oktober organiseerde BAS Group afgelopen zondag een kick-off voor BAS Distributie-dealers en zijn eigen computerwinkelketens MyCom en Vobis in Burgers Zoo in Arnhem. Het grootste verschil met voorgaande Windows-besturingssystemen is de snelheid, stelde Paul van Heel die namens Microsoft een demo gaf. 'Er wordt minder geheugen gebruikt, er worden minder programma's geladen en de belangrijkste programma's en services worden als eerste opgeroepen; de rest blijft dan op de achtergrond. Zie het als het ritsen tijdens het invoegen op de snelweg; dat vermindert de kans op files.'

Windows 7 kent in Nederland minder variaties dan Windows Vista, te weten Starter, Home Premium, Professional en Ultimate. De Basis-versie is weggelaten en Vista Business is Professional geworden. Hoe hoger de versie, des te meer mogelijkheden, maar het is niet zo, zoals bij Vista, dat in een hogere versie functionaliteiten worden weggelaten die een lagere versie wel kent (bij Vista Business ontbrak bijvoorbeeld Windows Mediacenter). De Starter-versie is eigenlijk bedoeld voor netbooks. Volgens Van Heel had Microsoft de opkomst van deze pc gemist en is XP eigenlijk niet bedoeld voor netbooks. 'In Windows 7 is er focus op de netbook'.

Lees ook: 'Windows 7: omzetpush in Burgers' bush'

BAS

BAS Group levert computersystemen via BAS Distributie aan kleine ondernemers, computershops, grote winkelketens als Kruidvat, Neckermann en Makro en de eigen computerwinkelketens Vobis en MyCom. De omzet lag in 2008 op 220 miljoen euro. Er werken ruim driehonderd medewerkers bij de distributeur/computerretailer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een fotoshoot met windows 7 nerds in de dierentuin, met op de achtergrond de pinguins!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-21T10:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.