PC-Ware lijdt fors verlies door reorganisatie

Dit artikel delen:

De Duitse ict-dienstverlener PC-Ware boekt in de eerste helft van het boekjaar 2009-2010 een verlies van 15,3 miljoen euro. De dienstverlener schrijft tien miljoen euro af voor een ontslagronde en reorganisatie van de bedrijfsstructuur. Het bedrijf stopte met de handel in hardware en verdeelde de organisatie in een tak voor software en gerelateerde dienstverlening en een divisie voor datacenterdienstverlening. In Nederland is de dienstverlener vooral actief als beheerder van softwarelicenties bij grote bedrijven.

Over het eerste halfjaar werd een omzet geboekt van 368,4 miljoen euro. Dat is zeven procent lager dan de omzet over dezelfde periode een jaar eerder. Volgens de Duitse redactie van vakblad voor het ict-resellerkanaal, CRN, verdwenen in Duitsland 170 banen bij de dienstverlener. Wat de gevolgen van de slechte cijfers voor de Nederlandse vestiging in Amsterdam zijn, is op dit moment nog niet bekend. Bij dat kantoren werken enkele tientallen mensen.

Eind 2008 verwierf de Oostenrijkse automatiseerder Raiffeisen Informatik een meerderheidsaandeel van 73,6 procent in PC-Ware. In juli 2009 werd de directie van de dienstverlener, waaronder de oprichter van het bedrijf, vervangen. Er zijn ook plannen om de notering aan de beurs van Frankfurt van het bedrijf te schrappen en de aandelen van beleggers terug te kopen.

Meer omzet tijdens recessie

In 2008 boekte de PC-Ware Groep goede cijfers. Tijdens de recessie  groeide de jaaromzet met bijna 15 procent tot ruim 890 miljoen euro. Volgens de bedrijfswebsite heeft de dienstverlener 1700 medewerkers. PC-Ware heeft vestigingen in 26 landen en werkt samen met verschillende partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-26T09:12:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.