Netlink overgenomen door Axians

Dit artikel delen:

Het Utrechtse Netlink is in handen gekomen van het Franse Axians, dat onderdeel is van het beursgenoteerde Vinci Energies. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Axians geldt als een van de grote netwerkintegrators in Europa en wil uitbreiden, mogelijk dat er nog meer overnames volgen in Nederland.

 

Netlink ging in 1993 van start en profileert zich als een “pure netwerkintegrator”, het richt zich op netwerk- en beveiligingsinfrastructuren, voice over IP en netwerkmanagement. Netlink is gecertificeerd partner van onder meer Cisco, Nortel, HP en Lucent en werkt onder meer voor banken, overheid en partijen in de gezondheidszorg.

Axians telt 900 medewerkers en behaalde vorig jaar een omzet van 120 miljoen euro. Het bedrijf is opgedeeld in 35 bedrijfsonderdelen en is op de Franse markt met name bekend op het gebied van zakelijke communicatienetwerken. Axians zelf is onderdeel van het beursgenoteerde Vinci Energies dat een jaaromzet draait van 3,1 miljard euro.

Hoeveel Vinci Energies (Axians) heeft betaald voor Netlink wordt niet bekendgemaakt. Netlink was in handen van de oprichters van het bedrijf, grootaandeelhouder Hans Snel en Ruud Kroon. Over bedrijfsresultaten van Netlink kan Willem Holterman, general manager van Netlink, geen uitlatingen doen, vanwege de beursnotering van het moederbedrijf. Hij wil alleen kwijt dat er sprake is van “een positieve tendens”.

De overname van Netlink heeft geen gevolgen voor het personeel, ook het management blijft actief, zo melden Netlink en Axians. Het management team zal rapporteren aan Ad Parmentier, directeur van Vinci Energies Nederland, het onderdeel van Axians waar Netlink onder zal vallen.

Holterman betitelt de overname als een “weloverwogen beslissing” en ziet zowel voordelen voor klanten van Netlink als voor Netlink zelf. “Deze overname biedt Netlink, maar ook onze klanten alleen maar voordelen. Axians is een zeer sterke speler op de Europese netwerkmarkt, zodat we onze klanten nu in een groot deel van Europa hetzelfde serviceniveau kunnen bieden dat ze van ons in Nederland gewend zijn.” Dankzij de “de sterke financiële positie” van het moederbedrijf denkt Netlink ook dat er meer groeimogelijkheden komen, het bedrijf heeft zijn oog hiervoor laten vallen op “snel innoverende groeigebieden” als intelligent networking, security, voice over IP en netwerk management.

“Het is de ambitie van Axians om te groeien in Europa, het heeft daarvoor Duitsland, Engeland en Nederland als speerpunten aangewezen,” zegt Holterman. Mogelijk dat Axians meer overnames doet in Nederland, zegt Holtermans. “Dat zal ook van ons afhangen. Wij moeten ons eerst binnen Axians bewijzen.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-21T09:33:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.