KNVB sluit miljoenencontract met Qurius

Het Zaltbommelse ict-bedrijf Qurius en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) hebben een vijfjarige overeenkomst gesloten. Het gaat om de vervanging van zevenhonderd werkplekken en beheer van de infrastructuur en applicaties verdeeld over zeven locaties. Afspraken over het beheer van de infrastructuur zijn vastgelegd in een service level agreement (sla). Het contract heeft een waarde van vier miljoen euro. De implementatie moet in de loop van het eerste kwartaal van 2010 zijn afgerond.

De opdracht omvat de levering van hardware voor zevenhonderd werkplekken. De nieuwe kantoorautomatisering moet werkplekonafhankelijk zijn. Om beheerkosten zo laag mogelijk te houden, is gekozen voor server- en applicatievirtualisatie. De beheerdiensten worden uitgevoerd vanuit het eigen rekencentrum van de voetbalbond. KNVB gebruikt kantoor- en serversoftware van Microsoft.

Qurius was al eerder in de race voor een opdracht bij de KNVB. Twee jaar geleden greep het bedrijf net naast de levering van een systeem voor de administratie van kaartverkoop. Voor de beheeropdracht bij de voetbalbond dienden ook meerdere leveranciers een voorstel in, maar de KNVB koos dit keer wel voor de offerte van de Zaltbommelse leverancier.

Microsoft Dynamics

Het beursgenoteerde Qurius is een van de grootste partners van Microsoft Dynamics in Europa. Het levert bedrijfssoftware voor enterprise resource planning (erp) en customer relationship management (crm) op basis van Microsoft-producten.

Sinds 2007 heeft Qurius een apart bedrijfsonderdeel opgericht dat zich speciaal richt op beheerdiensten. In totaal werken bij het bedrijf ongeveer duizend mensen verdeeld over kantoren in zeven Europese landen. Het hoofdkantoor staat in Zaltbommel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-23T14:35:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.