Softwarepiraten geven Ubuntu XP-look

Dit artikel delen:
xp desktop

Chinese softwarepiraten hebben de gebruikersinterface van Linuxdistributie Ubuntu zodanig aangepast dat het besturingssysteem de uiterlijke verschijningsvorm heeft van Windows XP. De piraten hielden zich in het verleden al bezig met het verspreiden van illegale kopiën van Windows XP, maar kiezen nu voor een andere strategie.

Op de in het Chinees gestelde website van de makers zijn images te downloaden voor het branden van installatiecd's voor de eveneens Chinees sprekende XP-lookalike. Deze is gebaseerd op Ubuntu 9.10 Karmic Koala. Het startmenu bevat Linuxapplicaties. Daarnaast is een Wine-emulator meegeleverd, zodat ook Windows-applicaties kunnen worden gedraaid.

Celstraf

De kans is klein dat Microsoft het klonen van de XP-gebruikersinterface door de vingers zal zien.

In augustus van dit jaar werden nog twee Chinezen elk veroordeeld tot drieeneenhalf jaar celstraf, wegens het verspreiden van een gekraakte XP-versie. Dat gebeurde nadat de Business Software Alliance bij de Chinese overheid had geklaagd over ' Tomato Garden Windows XP'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De grootste nachtmerrie van MS, computergebruikers die geen Windows gebruiken maar wel zonder problemen Windows-programma's kunnen gebruiken op hun Linux-machine. En dat alles zonder dat de gebruiker direct doorheeft dat hij/zij Linux gebruikt...

Een gekraakte Windows-versie is nog altijd Windows en kan nog altijd een buy opleveren, een Linux-versie met Windows-look-and-feel is een verloren zaak.

'maar wel zonder problemen Windows-programma's kunnen gebruiken op hun Linux-machine' en dat is dus nergens in het artikel gesteld. Er wordt slechts gemeld dat wine standaard wordt meegeleverd. Wine zal ook nooit tot een dergelijke ondersteuning komen. Wat je overigens ook niet moet willen; er zijn genoeg prima linux alternatieven. Maar goed, dat is een ander verhaal...

Linux eruit laten zien als Windows... Dat is toch net zoiets als Lada-logo's op je Jaguar plakken?

Wat heeft het plakken van auto-logo's te maken met de keuze van een operating system? Linux en Windows zijn twee verschillende systemen, beiden hebben zo hun voors en tegens.

Jaguars en Lada's hebben ook ieder hun voors en tegens, waarbij de ene wat meer voors en de andere wat meer tegens heeft....
Het was slechts grappig bedoelde beeldspraak van een Linuxgebruiker. ;-)

Zijn dit nou ook al piraten?
Ik noem t liever artiesten of mensen die goed zijn in gnome/kde ombouwen.

Ik zeg, GNU licentie er bij en uitrollen die hap.

En maar klagen dat windows zo slecht is!!!!

Het is ook nooit goed ook.....!!

Maar als dit een uitolbare versie wordt, met dezelfde taalmogelijkheden als de Linux variant, voorspel ik grote successen.....

Met dit soort grappen, krijg MS zeker op zijn knieen.... Of de Ubuntu leveranciers daar blij van wordt is een andere zaak...

Doe mij maar een Lada, daar kan ik tenminste aan sleutelen!

Met google translate kun je de site redelijk lezen:
http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=zh-CN&u=http://www.ylmf.org/&ei=-Aw6S9WuL4qr4Qbp85iqCA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CAoQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://ylmf.org/%26hl%3Dnl%26sa%3DG

@martin: Doe mij maar een jaguar, daar kan je tenminste mee rijden.

Ik vind het allemaal heel grappig, dat geruzie onderling van Windows en Linux gebruikers. Ga vooral zo door, je hebt waarschijnlijk toch tijd zat om je druk te maken over niks en het levert weer amusante quotes op.
Niettemin lijken me die Chinezen erg getalenteerd. ls die ooit echt iets gaan ondernemen dan moeten we met zijn allen hier erg gaan uitkijken.

Zal Windows XP dan toch nog stabiel gaan worden ??

@RV: net zo stabiel als Ubuntu; succes!

Windows XP is een zeer stabiel platform, als je het maar beheerd.
Grappig die reacties / MS-bashen: het laat vooral zien wie waar GEEN verstand van heeft. Maar, ach, het is nu eenmaal in de mode dat men ongehinderd door enige kennis of visie iets roept.
Windows, nu nog XP, binnenkort 7, is de motor voor ICT toepassingen in de overgrote meerderheid van professionele toepassingen.

Als systeembeheerder van 3 netwerken met ongeveer 50 pc's en 8 servers werk ik vooral met Windows, linux (en unix). Ik ken biede OSsen al meer dan 20 jaar 'redelijk' goed.
Mijn ervaring is dat terwijl gebruiksgemak primeert bij Windows, dat vooral bedrijfszekerheid en performance bij linux is.
Na een 2-tal jaar loopt Windows trager, instabieler en onveiliger wegens het noodzakelijke overdadige patchen. Dan start men meestal met herinstalleren. Linux heeft hiervan geen last.
Vanaf het 3de Windows jaar is de marketingpolitiek van Microsoft dat men de volgende versie aanschaft op een zwaardere komputer.
Ik verkies het iets minder gebruiksvriendelijke, bedrijfszekere linux boven Windows. Nooit problemen en mijn dure hardware gaat minstens dubbel zo lang mee.

BTW, mijn keuze voor linux is dus ook milieu-vriendelijk ;-)

Waar is ie in het Engels,Nederlands,Russische te verkrijgen ? Ik hou me aanbevolen.Altijd leuk om even mee te spelen

Dat dit een artikel waard is. Op ieder platform probeert men wel een lookalike van een ander te bouwen.
Vista look op XP, maar ook MacOS op windows (browserbased!) http://www.yaromat.de/macos8

Van een XP theme op ubuntu vond ik deze link http://ubuntu.online02.com/node/14

Doet volgens mij exact hetzelfde, misschien is het zelfs wel hetzelfde maar dan ingebakken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-28T11:31:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.