11 procent van lezers gebruikt Windows 7

Dit artikel delen:

Het besturingssysteem Windows 7 is populair onder de bezoekers van Computable.nl. In december 2009 was het aandeel van het nieuwste besturingsssyteem van Microsoft al 11 procent. Windows XP is nog steeds het populairste besturingssysteem. De site van Computable werd in 2009 meer dan 5 miljoen maal bezocht.

Van de lezers die het afgelopen jaar de site bezochten, maakt 60 procent gebruik van Windows XP. Windows Vista wordt door 21 procent van de bezoekers gebruikt.

Vanaf 1 december wordt geteld hoeveel bezoekers het besturingssysteem Windows 7 gebruiken. Hoewel het besturingssysteem officieel pas sinds 22 oktober 2009 in Nederland te koop is, heeft het in de maand december al een bezoeksaandeel van 11 procent op Computable.nl. Dit gaat vooral ten koste van Windows XP en Windows Vista. Het aandeel van deze besturingssystemen daalt respectievelijk naar 55 en 19 procent.

Opvallend is het grote aantal bezoeken van lezers die het besturingssysteem Windows Server 2003 draaien. Het aandeel van dit besturingssysteem is bijna 4 procent.

Mac of Linux

4 procent van de lezers van Computable gebruikt een Mac om de website te bezoeken. Dat betekent dat meer bezoekers een Mac hebben dan een systeem waarop Linux is geïnstalleerd. 3 procent van de lezers kiest voor dat besturingssysteem.

Steeds meer lezers gebruiken ook hun mobiele telefoon om de website van Computable te bezoeken. De populairste mobiele telefoon is de iPhone, 0,6 procent van de bezoekers bezoekt via deze telefoon de site.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Opvallend is het grote aantal bezoeken van lezers die het besturingssysteem Windows Server 2003 draaien. Het aandeel van dit besturingssysteem is bijna 4 procent."

Ik denk dat niet niet geheel toevallig is. Ik verwacht dat deze site regelmatig vanuit zakelijk oogpunt bekeken wordt. Veel bedrijven werken met Windows 2003 server icm met Terminal Server of Citrix. Dus daar kan ik me die 4% zeker wel bij indenken.

Verder verwacht ik ook da bedrijven, die voorheen laptops met Vista inclusief downgrade naar XP kochten, deze veelal met XP ingericht hebben. Nu Windows 7 standaard op veel laptops zit, zal dit OS steeds meer aanwezig zijn op nieuwe systemen zonder dat men gebruikt maakt van de downgrade optie.

Het is weer een stelling, waar ik niet zoveel mee kan.... 11% van de lezers gebruikt Windows 7..... Vind ik veel.... en zou zonder meer een knappe prestatie van Microsoft verkooptechnisch zijn....

Kom bij meerdere bedrijven over de vloer..... en het merendeel draait XP of XP Pro..... Enkele oude 2000 en zelfs 98 kom ik tegen.... hier en daar vooruitstrevende met Vista..... Windows 7 ben ik nog niet tegen gekomen....

Wel ken ik de diverse werkgroepen die aan het onderzoeken welke overstap mogelijkheden er zijn rechstreeks naar Windows 7 en hiervoor op testmachines / straten omgevingen hebben ingericht..... enkele hebben het zelfs op hun laptop...... maar ook hier zie ik verschuivingen naar Linux / Ubuntu....

Dat er in de particuliere sector veel Windows 7 of een groeiende markt daarvoor is kan natuurlijk wel kloppen .... Het wordt op de nieuwe machines meegeleverd of kan als extra gedownload worden....

Maar of zoveel particulieren allemaal Computable lezen dat durf ik te betwijfelen..... ???

Als Snow Leopard gebruiker heb ik drie dagen met Windows 7 gestoeid. Ongetwijfeld het beste besturingssysteem dat Microsoft ooit heeft gemaakt, maar het blijft de gebruiker in de weg zitten met zijn eigenaardigheden en waarschuwingen; het kostte mij teveel tijd om dat aan te passen.
Ik beslis graag zelf en werk daarom zowel privé als zakelijk met een Mac.

Voor een website als die van ons zie je dat al meer dan 20% van de Microsoft besturingssystemen, Windows 7 gebruikt en de website bekijkt. Dit zal in rap tempo omhoog gaan en Windows XP zal waarschijnlijk niet nog een half jaar op plek 1 blijven.
Het blijft natuurlijk deels afhankelijk van de website en dus de gebruikers, wat het percentage is van elk besturingssysteem de website leest.

Die cijfers kunnen kloppen, maar pas op met conclusies dat Seven populair is. Veel ICT-ers (potentiële computable.nl lezers) hebben relatief nieuwe laptops met Vista of Seven van de baas. Op de gewone werkplek (met doorgaans niet ICT-ers) is XP nog heel erg dominant aanwezig.

Weet wat je meet, dan pas is meten ook weten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-30T10:40:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.