Workplace 2 IBM's nieuwste wapen in strijd om desktop

Dit artikel delen:

IBM lanceert eind juli versie 2 van haar Workplace-software voor thin clients, dat grote stappen maakt in de concurrentie met Microsoft Office.

Vorig jaar bracht IBM de eerste versie van Workplace op de markt, een suite van kantoorapplicaties voor een server based computing-omgeving. Omdat de software niet geïnstalleerd is op de desktopcomputers, maar toegankelijk is op centraal beheerde servers, hoeft niet voor iedere werkplek een licentie te worden aangeschaft. Microsoft vereist wél dat een licentie gekocht wordt voor iedere computer waarop haar software geïnstalleerd is.
Workplace voorzag oorspronkelijk in messaging en samenwerking, versie 2, dat momenteel getest wordt door 120 klanten van IBM en zal eind juli op de markt komt, is echter voorzien van meer mogelijkheden. Volgens IBM is de software met name interessant voor bedrijven met veel mobiele werknemers of medewerkers die computers gebruiken voor specifieke taken zoals bankbedienden, medewerkers in call centers of bedrijfsleiders.
Het programma biedt gebruikers een soort dashboard waarop verschillende applicaties weergegeven worden, met name e-mail, instant messaging en een agenda, en documenten die door de gebruiker of zijn collega’s gemaakt zijn. IBM heeft bovendien software tools geïntroduceerd waarmee softwareontwikkelaars programma’s kunnen maken die samenwerken met Workplace 2.
Workplace 2 draait zowel op de Windows- als Linux-besturingssystemen en de drie belangrijkste applicaties van Microsoft Office, Word, Power Point en Excel, kunnen in het dashboard geïntegreerd worden. Voor Linux-gebruikers kunnen soortgelijke open source kantoorapplicaties geïntegreerd worden. Workplace is toegankelijk via een webbrowser, dus gebruikers hebben altijd en overal toegang. Een versie voor het MacIntosh-besturingssysteem komt in het najaar op de markt.
In tegenstelling tot eerdere vormen van thin-client computing, hoeven gebruikers niet continue verbonden te zijn met een network. E-mails en andere werkzaamheden worden off-line uitgevoerd en op een later tijdstip gesynchroniseerd met de centrale servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-26T09:37:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.