ITSN verhuist ICT zorgverlener naar Cofely

Dit artikel delen:

Opslagdienstverlener IT Services Nederland (ITSN) heeft de centrale ict-infrastructuur van de Brabants/Gelderse zorginstelling Stichting Nieuwebrug en woningstichting Wonen Limburg verhuisd naar het datacenter van Cofely op Maastricht Airport. De klus van beide bedrijven is in anderhalve dag geklaard. In die tijd werden per klant twee rekken met server- en storage-apparatuur verhuisd naar het datacenter op de luchthaven. De systemen waren binnen anderhalve dag weer operationeel.

De zorg- en wooninstellingen willen door de centrale ict onder te brengen in het datacenter van Cofely besparen op de kosten van een eigen rekencentrum voor huisvesting, energie, koeling en  beveiliging. Hans Hendrikx, directeur van ITSN: 'Bedrijven kunnen besparen doordat ze de bedrijfsruimte voor het rekencentrum op een andere manier kunnen gebruiken, daarnaast kan het externe datacenter goedkoper energie inkopen, bedrijven hoeven geen investeringen te doen in hun serverrruimte en er worden beschikbaarheidsgaranties gegeven voor de verbindingen en energietoevoer. Bovendien is die toevoer dubbel uitgevoerd. Bij inpandige rekencentra bij bedrijven is dat vaak niet het geval.'

De instellingen hadden het beheer van de infrastructuur al uitbesteed aan ITSN. Die contracten zijn voor het beheer op de nieuwe locatie verlengd. Het contract met de woningstichting heeft een looptijd van drie jaar. De zorginstelling heeft het beheer voor vijf jaar uitbesteed.

Vervoerder

De dienstverlener zegt dat de verhuizing vlot is verlopen doordat de opdracht goed is voorbereid. De ict-dienstverlener werkt bij verhuizingen samen met een gespecialiseerde vervoerder die naast het transport ook de verzekering van de getransporteerde hardware voor zijn rekening neemt. Het gaat om Versfelt International Movers & Packers uit Eindhoven dat ook hardware verhuist in opdracht van ict-leverancier Atos Origin, distributeur Copaco en printerleverancier Océ.

ITSN richt zich sinds eind 2002 vanuit haar kantoren in Venlo en Eindhoven op het beheren van server en storagesystemen, netwerken en werkplekken voor bedrijven en instellingen in Brabant en Limburg. ITSN heeft inmiddels een klantenbestand van honderd klanten.

Stichting Nieuwebrug is zorgverlener bij zes verzorgingstehuizen in de omgeving van Den Bosch en de regio Bommelerwaard. De  automatisering van de zorginstelling is erop gericht om een grotere groep gebruikers toegang te geven tot het elektronisch cliënt dossier (ecd). Ongeveer driehonderd medewerkers maken gebruik van dat systeem. Woningcorporatie Wonen Limburg beheert 24.000 woningen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-11T10:35:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.