Getronics stelt internationaal directeur aan

Dit artikel delen:

De Duitser Andreas Ziegenhain geeft vanaf 1 april 2010 leiding aan de internationale activiteiten van ict-dienstverlener Getronics. Hij is dan verantwoordelijk voor de internationale klanten, het wereldwijde samenwerkingsverband Workspace Alliance, de veertien landenorganisaties van de dienstverlener en de servicepartners. Ziegenhain neemt zitting in het managementteam, waar operationeel directeur Jos Schoemaker een andere functie krijgt.

De internationale activiteiten van Getronics vielen tot dusver onder verantwoordelijkheid van Schoemaker en algemeen directeur Erik van der Meijden. Eerstgenoemde wordt commercieel directeur en is dan eindverantwoordelijk voor alle klantcontacten, vertelt een woordvoerster van het bedrijf. Met de functiewisselingen zijn de taken volgens haar beter over de directieleden verdeeld.

Aspiraties

De aanstelling van Ziegenhain heeft verband met de hernieuwde internationale aspiraties van Getronics, vertelt de voorlichtster. In 2009 richtte de dienstverlener de zogeheten Workspace Alliance op, een alliantie van zeven grote regionale dienstenbedrijven waarmee Getronics internationale klanten wil werven en bedienen op het vlak van werkplekbeheer.

Daarmee wil het bedrijf uitgroeien tot de op-twee-na-grootste werkplekbeheerder ter wereld, na HP (EDS) en IBM. Wereldwijd beheert Getronics 6,1 miljoen werkplekken, waarvan 3,8 miljoen via de zes internationale partners van de Workspace Alliance.

Siemens

Ziegenhain is afkomstig van Siemens' ict-divisie IT Solutions and Services (SIS), waar hij leiding gaf aan de Duitse organisatie. Daarvóór leidde hij de SIS-organisatie in de regio Latijns Amerika en Azië. Siemens verzelfstandigt SIS halverwege 2010.

Het managementteam van Getronics bestaat vanaf april 2010 uit Van der Meijden, Schoemaker, Ziegenhain en financieel directeur Steven van Schilfgaarde. Buiten Nederland heeft de dienstverlener eigen vestigingen in veertien landen, waaronder België, Duitsland, Brazilië, Singapore en Mexico.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-09T14:02:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.