VMware koopt beheerleveranciers Ionix en RTO

Dit artikel delen:
virtualisatie servers

VMware heeft twee bedrijven overgenomen om zijn server- en desktopvirtualisatieportfolio en cloud-computingplatform te verstreken. De virtualisatieleverancier koopt het Ionix it-managementportfolio van moederbedrijf EMC voor ongeveer tweehonderd miljoen dollar. Daarnaast neemt het bedrijf voor een nog onbekend bedrag RTO Software over. Dat is een leverancier van software voor beheer van virtuele desktopomgevingen.

VMware krijgt door de acquisitie van Ionix toegang tot it-managementapplicaties van EMC. Een voorbeeld daarvan is FastScale, dat software levert voor eenvoudiger beheer van applicaties en servers. De FastScale-software, die eind 2009 door EMC is aangekocht, wordt toegevoegd aan het portfolio van VMwares vCenter virtualisatietools.

Volgens VMware-directeur Paul Maritz moet vCenter het managementplatform worden voor de volgende generatie private-cloudinfrastructuren en virtuele datacenters. Deze bestaan onder andere uit netwerken, applicaties, storage en Vblocks.

Compliance

Eindgebruikers krijgen volgens Maritz met Ionix meer inzicht in hun virtuele infrastructuren. Zo kunnen ze regels rond compliance toepassen. VMware krijgt verder toegang tot producten zoals Discovery Manager (beheer van applicaties in datacenters), Server Configuration Manager (beheer van servers en workstations in virtule omgevingen) en Service Manager (beheersoftware voor it-servicemanagement).

De overname wordt in het tweede kwartaal van 2010 afgerond. EMC blijft overigens reseller voor alle Ionix-producten, ook voor de producten die nu onder VMware vallen.

Desktop en thin clients

Daarnaast heeft VMware RTO Software overgenomen. De producten van dat bedrijf verbetert de prestaties van virtuele desktops en thin clients. VMware had al sinds eind 2009 een oem-relatie met RTO. Hierbij werd het RTO-product Virtual Profilers onder de naam VMware gecombineerd met VMware View, een product voor desktopvirtualisatie. Met deze combinatie kunnen beheerders applicaties, data en systemen koppelen aan  gegevens van eindgebruikers. RTO Software wordt halverwege 2010 geïntegreerd in VMware.

VMware wil zijn sterke positie in servervirtualisatie verder uitbouwen naar de desktop en cloud computing platformen. Dat gebeurt onder andere via acquisities zoals Ionix en RTO Software. EMC heeft een meerderheidsaandeel in VMware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is een goede zet van vmware als je kijkt naar vdi. Maar het is nog niet genoeg.
Als vmware nog meer wil concurreren zal het een goede integratie moeten gaan maken met hun applicatie virtualisatie software thinapp.
Daarnaast is het ook belangrijk dat pc over ip ook geschikter wordt voor een wan.
Verder hebben ze nog geen goede mogelijkheid om hun vdi desktops te ontsluiten zoals oa citrix dat kan.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-01T15:12:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.