Cloudprovider Dutch Cloud betrekt nieuw pand

man cloud laptop kantoor

Cloudprovider Dutch Cloud heeft zijn nieuwe pand in Hilversum betrokken. De Europese cloud computing-aanbieder is gespecialiseerd in 'infrastructure as a service' (IaaS). Het werkt nauw samen met Cisco en IBM, die hardware, software en diensten leveren aan de dienstverlener.

Dutch Cloud, opgericht door it-veteranen Olaf Friedrichs en Martijn van Zoeren, is gespecialiseerd in cloud computing. Met de dienst 'infrastructure as a service', gebaseerd op producten van IBM en Cisco, levert het Hilversumse bedrijf een maandelijks te betalen dienst aan grote en middelgrote bedrijven. Klanten betalen voor de capaciteit die ze daadwerkelijk gebruiken. Dutch Cloud heeft een dienst ontwikkeld waarbij het cloudproduct is gecombineerd met consultancytdiensten. Het belangrijkste doel volgens de oprichters daarbij is om de 'totale provisioning' en bedrijfsproces van de eindgebruiker te verbeteren.

Lauren States, vice president IBM cloud computing, Tivoli, heeft het Dutch Cloud-pand officieel geopend. States geeft leiding aan een wereldwijd team dat verantwoordelijk is voor het creëren van IBM's marktpositie rond cloud computing. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de cloud computing-strategie voor IBM's softwarebusiness. Haar team werkt nauw samen met clouddienstverleners zoals Dutch Cloud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik waardeer elk initiatief op dit gebied, en wens Dutch cloud succes in haar ondernemen.

Ik begrijp dat men zich specialiseert als on en off site private infrastruktuur provider.

Wat mij een beetje verbaast is dat men al meteen een vacature heeft voor een vrij zware technisch consultant.
Een dergelijke IAAS datacenter infrastructuur is complex, zeker gezien het "multi-tennant" principe wat er aan vast zit.
Dat hier sprake is van IBM blade en storage oplossingen lijkt me evidend, niks mis mee overigens.

Deze nieuwe dienstverlener is klaarblijkelijk al hard aan het groeien, en vast en zeker heeft men hulp gehad van IBM bij het aanleggen van de datacenter architectuur om zo de bijbehorende diensten te kunnen leveren!.

Of moet men direct in goede mensen investeren om daadwerkelijk van start te kunnen? Want zo is het ook uit te leggen natuurlijk.

Ook is niet duidelijk welke SLA's men gaat hanteren die kun je weliswaar netjes kunt aanvragen, ik kan me echter wel voorstellen dat geïnteresseerden dit op voorhand op de site willen inzien.

Hoe transparant kun/wil/moet je tegenwoordig zijn met betrekking tot het leveren van datacenter diensten?

Een RSS feed is reeds aangemaakt en ik zal dit initiatief volgen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-25T10:03:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.