Geldcheque EMC voor genealogische stichting

Dit artikel delen:

EMC ondersteunt het Nederlands initiatief 'Van Papier naar Digitaal' met een geldcheque. De stichting Van Papier naar Digitaal, dat genealogische bronnen online ontsluit, gaat met het geldbedag zijn archief uitbreiden.

Hans den Braber van de stichting Van Papier naar Digitaal ontving een cheque ter waarde van tienduizend dollar uit de handen van Frans Rahms, regional manager Europe North bij EMC. De geldprijs is afkomstig uit het wereldwijde Heritage Trust Program van EMC. Met dit programma ondersteunt EMC initiatieven die cultureel erfgoed conserveren door het te digitaliseren. De stichting Van Papier naar Digitaal was één van de zeven winnaars van de prijs in 2009.

Interessante plaatsen

Stichting Van Papier naar Digitaal geeft via het beschikbaar stellen van webruimte een extra impuls aan het online zetten van genealogische bronnen betreffende Nederland en België. Archiefbezoekers kunnen zelf vrij eenvoudig bijdragen aan de uitbreiding van het beeldmateriaal. De ervaring volgens de stichting leert dat op deze wijze beschikbaar gesteld materiaal zeer waardevol is voor onderzoekers die niet, of beperkt, in staat zijn om archiefmateriaal ter plaatse te kunnen bestuderen. Via de provinciale pagina's in het menu wordt simpelweg gezocht naar de voor de onderzoeker interessante plaatsen welke momenteel via Van Papier Naar Digitaal beschikbaar zijn.

Met de geldprijs wil Van Papier naar Digitaal onder meer het archief uitbreiden. Hans den Braber, genealoog en initiatiefnemer van de stichting, kan de donatie van EMC goed gebruiken. 'Dankzij deze ondersteuning kunnen we al onze content op een professionele webserver met meer bandbreedte opslaan. Dat komt de toegankelijkheid van ons snel groeiende archief zeer ten goede. Momenteel hebben we al meer dan 200.000 pagina's online staan en dit aantal neemt jaarlijks met 75.000 pagina's toe.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-25T10:09:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.