New York krijgt congres over falende projecten

Op ict-congressen komen doorgaans enkel projectsuccessen aan bod. Daar komt half april verandering in. Dan wordt in New York een bijkeenkomst over falende ict-projecten binnen de ontwikkelingssamenwerking georganiseerd. Het is de bedoeling dat projectmanagers vertellen over hun pilotprojecten die nooit wat geworden zijn, en over applicaties die niet opleveren wat werd verwacht.

'Wij geloven dat we alleen leren als we begrijpen wat niet werkt in dit vakgebied, en we ermee ophouden onze mislukkingen onder het tapijt te schoffelen', vertellen de organisatoren op de website die de bijeenkomst aankondigt.

'FAILfaire toont ict-projecten op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, die om het simpel te stellen, gefaald hebben.'

'No 3rd party dissing'

Onder het motto 'FAILfaire - een plaats waar het okee is om te praten over wat misging', roepen de organisatoren projectmanagers op om te vertellen over hun projectmislukkingen. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om te vertellen over andermans projectfalen. 'Er is maar een regel: het moet om je eigen falen gaan (no 3rd party dissing).'

De bijeenkomst, die op 14 april plaatsvindt, is bescheiden van opzet. Hij duurt slechts twee uur, inclusief ontvangst en borrel. FAILfaire wordt georganiseerd door MobileActive.org, een organisatie die zich inzet voor het innovatief gebruik van mobiele technologie in ontwikkelingslanden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Iedereen die daar heen gaat en praat over zijn of haar mislukkingen riskeert een civiele procedure. In Nederland is het al not done om eens toe te geven dat de planning al bij voorbaat onhaalbaar was. Maar in Amerika zullen er wel wat advocaten klaar staan om met uitspraken aan de haal te gaan.

We weten al lang wat er mis gaat bij ICT projecten. Te weinig gebruikersinbreng, slecht requirements management, onrealistische planning, onvoldoende change management, onvoldoende testen, etc.

Daar is geen congres voor nodig. Wat we nodig hebben zijn gewoon goede ICT'ers.

Wel een leuk idee. Ik denk dat er te weinig geëvalueerd en dus te weinig geleerd wordt van fouten, dus kan zinvol zijn. Maar ik geloof dat een congres over de (weinige?) voorbeelden van geslaagde projecten onder de loep neemt meer bruikbare / richtinggevende informatie oplevert over de hefbomen voor een succesvol project.

'Dr. Nuchter' heeft natuurlijk gelijk:
>We weten al lang wat er mis gaat bij ICT projecten. Te >weinig gebruikersinbreng, slecht requirements management, >onrealistische planning, onvoldoende change management, >onvoldoende testen, etc.

De vraag is echter: hoe komt dat? Waarom is dat niet te verbeteren? Ik hoor graag een paar goede ideeën extra.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-29T14:37:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.