Microsoft heeft Windows XP SP2 op de valreep af

Microsoft heeft het ontwikkel- en testwerk aan Service Pack 2 voor Windows XP vrijdagavond afgerond. SP2 werd vorige week op de valreep nog uitgesteld, maar dat blijkt nu slechts twee dagen uitstel te zijn.

De softwareproducent levert het tweede pakket lapmiddelen voor zijn desktopbesturingssysteem nu aan pc-leveranciers en cd-fabrieken. De pc-fabrikanten hebben enkele weken nodig om hun pc’s te voorzien van SP2, wat dan voorgeïnstalleerd wordt meegeleverd. Eindgebruikers kunnen vanaf komende maand een cd met SP2 ook kosteloos bij Microsoft bestellen

Daarnaast komt SP2 beschikbaar via de online-opwaarderingsdienst Windows Update, die eveneens over is op een nieuwe versie (5). Microsoft raadt gebruikers met klem aan de automatische opwaardering via Windows Update aan te zetten. Veel thuisgebruikers doen dat niet uit gemakzucht of gebrek aan bandbreedte. Bedrijfsgebruikers doen niet altijd aan automatische opwaardering omdat zij de lapmiddelen eerst willen testen met hun ict-infrastructuur en applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-09T10:26:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.