ITSMF krijgt nieuw bestuur

Dit artikel delen:

ITSMF Nederland, de vereniging voor it-beheer, heeft een nieuw bestuur. Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) werd Tijs Clous officieel aangesteld als voorzitter. Arno van den Arend en Jenny Griep zijn aangesteld als nieuw bestuurslid. Zij vervangen Jeroen van Rooden en Jan Verwoerd. Eerder had een aantal leden van de vereniging kritiek op het bestuur.

De nieuwe voorzitter zegt dat de bestuurswisseling niet te maken heeft met de kritiek. ‘Deelnemen aan het bestuur is vrijwilligerswerk. Dat moet te combineren zijn met een baan. Dat lukte deze leden niet meer', zegt Clous.

Tijdens de vorige ALV werd een commissie aangesteld die de kritiek van de leden zou onderzoeken. Uit dit onderzoek is een aantal aanbevelingen gekomen, onder meer om de leden meer bij de vereniging te betrekken en de transparantie naar de leden toe te vergroten. Het bestuur zegt de aanbevelingen en adviezen van de commissie op te volgen.

Samenwerken

Clous wil de komende periode samenwerken met andere ict-verenigingen. ‘It service management is een aandachtsgebied binnen de informatievoorzieningsketen. Om deze keten te verbeteren, moet de hele keten worden verbeterd. Daarvoor moet je samenwerken met andere verenigingen', zegt de voorzitter. Hij denkt bijvoorbeeld aan het gezamenlijk organiseren van evenementen. Verenigingen waar hij mee zou willen samenwerken zijn bijvoorbeeld de ASL BiSL Foundation en de ict-vereniging Ngi.

De kritische leden laten weten ‘bijzonder tevreden' te zijn over het resultaat van het onderzoek. Ook zijn ze blij met de aanstelling van de nieuwe bestuursleden. ‘We zullen het nieuwe Itsmf daar waar mogelijk steunen in verdere groei en professionalisering', zegt Aad Brinkman, een van deze kritische leden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-16T14:05:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.