Beveiliger Ubizen nog niet uit het dal

Het Belgische beveiligingsbedrijf Ubizen boekte over het afgelopen kwartaal een netto verlies van 1,2 miljoen euro op een omzet van 10,7 miljoen.


Het Leuvense bedrijf zegt dat 'managed security services' steeds belangrijker wordt voor de omzet. Deze vorm van beveiligings-outsourcing is goed voor bijna 55 procent van de totale omzet. Het netto verlies ligt aanmerkelijk lager dan het netto resultaat in hetzelfde kwartaal in 2003: toen werd nog een verlies van tien miljoen euro geleden. Ook in vergelijking met het voorgaande kwartaal is het verlies fors omlaag gegaan: toen bedroeg het verlies nog bijna 2,7 miljoen euro.

Voorlopig slaagt Ubizen er echter niet in om de algemene omzet te verhogen: de 10,7 miljoen euro betekenen een lichte achteruitgang tegenopzichte van het voorgaande kwartaa, toen nog een omzet van 10,8 miljoen euro werd geboekt. In hetzelfde kwartaal in 2003 werd ook een licht hogere omzet genoteerd: bijna 11 miljoen euro.

De onderneming verwacht op korte termijn geen verbetering in deze situatie: voor het volgende kwartaal voorziet het management “vergelijkbare cijfers”. Het uitbouwen van de afdeling ’managed security services’ en het verder beperken van de kosten blijft de hoofdopdracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-10T12:49:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.