Océ monitort applicaties callcenter met Nimsoft

Dit artikel delen:

Printerfabrikant Océ gaat de prestaties van zijn callcenterapplicaties in de gaten houden met software van Nimsoft, een divisie van softwaremaker CA. Het gaat om de applicaties die worden gebruikt in de tientallen callcentra die de printerfabrikant heeft in Europa en die de klant te woord staan. De software wordt na de zomer in gebruik genomen.

Océ wil Nimsoft Monitoring Solution (NMS) gebruiken om de prestaties van de callcenter software in de gaten te houden. ‘Onze callcentermedewerkers voeren de meldingen van een klant in applicatie of de klant doet dat zelf via het web. Het is belangrijk dat de applicatie goed werkt als er een melding wordt gemaakt, het is vervelend als je moet wachten omdat de applicatie traag is', zegt ict operations manager Richard Geelen van Océ.

De printerfabrikant had voorheen problemen met de prestaties van de callcenterapplicatie. ‘De applicatie draaide niet stabiel. Dat was  niet altijd zo, maar een applicatie met constant goed presteren', zegt Geelen. ‘Door de applicatie te monitoren kunnen we de ervaring van de eindgebruiker verbeteren.' Voorheen gebruikte Océ geen monitoringsoftware.

Pilot

Nu draait er een pilot bij de printerfabrikant. Na de zomer gaat de software live. De printerfabrikant heeft in een Duitsland een centraal datacenter staan, waardoor de uitrol naar de clients makkelijk en snel verloopt, zegt Geelen. Daarnaast moet decentraal bij de verschillende callcentra ook nog software worden geïnstalleerd. ‘Ik verwacht dat dit binnen één tot twee maanden worden uitgerold', zegt de ict-manager.

De software van Nimsoft wordt eerst gebruikt voor de applicaties waar de klant gebruik van maakt. Daarna zullen ook andere applicaties worden gemonitord met de software, zoals bijvoorbeeld de webshop of de Salesforce.com-applicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-23T15:46:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.