Bijna helft zakelijke McAfee-klanten getroffen

Dit artikel delen:

Naar schatting 45 procent van alle Nederlandse bedrijven die gebruikmaken van McAfee-antivirussoftware heeft te maken gekregen met steeds opnieuw herstartende pc's. Dat valt op te maken uit een enquête door Medusoft onder 300 zakelijke McAfee-gebruikers met gemiddeld 500 geautomatiseerde werkplekken. Volgens de McAfee-leverancier is uiteindelijk minder dan 5 procent van alle bedrijfscomputers voorzien van McAfee in Nederland onbruikbaar geraakt door de updatefout van McAfee.

Meer dan de helft van de respondenten (55 procent) geeft aan helemaal geen last te hebben gehad van de updatefout, terwijl 4 procent van de bedrijven aangeeft dat meer dan een vijfde van alle werkstations tijdelijk onbruikbaar is geweest. Bij 28 procent van de respondenten bleef tussen de 0 en 10 procent van de machines herstarten. Bij 12 procent van de ondervraagden lag het percentage getroffen pc's tussen de 10 en 20 procent. Medusoft concludeert hieruit dat krap 5 procent van alle bedrijfscomputers voorzien van McAfee in Nederland onbruikbaar is gemaakt door de updatefout van McAfee.


Medusoft concludeert: 'Opmerkelijk genoeg zijn juist bedrijven die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan het slachtoffer geworden van deze fout. De combinatie van intensievere scanning en zo snel mogelijk updaten, normaal gesproken de beste beveiligingskeuze, bleek dit keer een fatale combinatie te zijn.'

Herstelbestand

Antivirusbedrijf McAfee bracht woensdagmiddag 21 april per abuis een software-update uit die een essentieel Windows-systeembestand aanziet voor een virus. Door de update is raakten Windows XP SP3-pc's van slag. Tot de problemen behoren ongevraagd herstarten en 'blue-screens-of-death'.

REPARATIE-INSTRUCTIES VOOR ZAKELIJKE KLANTEN

Stap 1: Download de Recovery SuperDAT van http://download.nai.com/products/mcafee-avert/tools/SDAT5958_EM.exe op een werkende computer en sla het op, op een draagbaar medium zoals een usb-stick.
Stap 2: Start het getroffen systeem in Veilige Modus (Safe Mode). Dit doe je door tijdens het opstarten op F8 te drukken en te kiezen voor veilige modus.
Stap 3: Kopieer SDAT5958_EM.EXE vanaf de usb-stick naar het bureaublad.
Stap 4: Start SDAT5958_EM.exe vanaf het bureaublad.
Stap 5: Open 'Deze Computer' en navigeer naar C:\Program Files\McAfee\VirusScan.
Stap 6: Verwijder de map genaamd 'DAT'.
Stap 7: Herstart de computer in de normale modus (dus zonder F8).
Stap 8: Na de herstart klik je met de rechtermuistoets op het McAfee-ikoontje en kies je voor handmatige controle op nieuwe DAT-bestanden om de meest recente versie te downloaden.

Wanneer de aangeboden procedures geen werkzame computer opleveren, neem dan contact op met McAfee, of met de computerleverancier.
Bron: McAfee-specialist Medusoft

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

probeer eens (gratis Virusscan)
http://www.kaspersky.nl/en/support/virusscanner
of
http://www.symantec.com/nl/nl/
of

http://www.av.eu/Wel moet ik erbij zeggen mcafee had een misser en tja iederen kan een fout maken

Ik had geen last van rebooten, maar een stuk of 8 pc's waar de svchost.exe was verwijderd.
Hierdoor werkt bovenstaande oplossing niet volledig. Je moet dit bestand handmatig kopiëren van een nog goed werkende pc.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-26T14:05:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.