Goedkope Windows XP wordt uitgetest in Azië

Microsoft lanceert een proefprogramma voor Windows XP Starter Edition, een goedkope en vereenvoudigde versie van het besturingssysteem, gericht op nieuwe gebruikers in landen met een lage pc-penetratie.

Het proefprogramma zal vanaf oktober lopen in vijf 'ontluikende' landen, waarvan er reeds drie zijn gekend: Thailand, Maleisië en Indonesië. Er wordt een gelokaliseerde versie voorzien voor al deze landen. Het programma loopt in nauwe samenwerking met de respectieve overheden en wordt uitvoerig geëvalueerd na twaalf maanden. Afhankelijk van het succes wordt het project daarna uitgebreid naar andere geïnteresseerde landen.


De Windows XP Starter Edition verschilt van de gewone XP edities niet alleen door de prijs, maar ook door enkele extra's voor de beginnende gebruikers. Zo is er onder meer een extra cd voorzien met video-instructies over hoe je een pc aan de praat krijgt. Verder zijn een aantal instellingen vooraf geconfigureerd om de installatie zo eenvoudig mogelijk te houden, en wordt voor elk land een reeks specifieke schermachtergronden en screensavers toegevoegd.


De software wordt geleverd op goedkope desktops en zal beschikbaar zijn via de traditionele oem-kanalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-12T13:54:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.