Atos Origin wint ICT-beheercontract bij VNG

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Atos Origin gaat de ict beheren van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De opdracht, die Europees is aanbesteed, heeft een waarde van drie miljoen euro. De opdracht omvat het beheer van de ict-infrastructuur, applicaties en databasesystemen. Het contract behelst ook projectmanagement voor innovatie van de ict-infrastructuur van de koepelorganisatie voor gemeenten. De beheeropdracht heeft een looptijd van vier jaar.

De opdracht is aanbesteed omdat het contract met de huidige leverancier, Getronics, afloopt. Atos Origin wordt verantwoordelijk voor het technisch beheer van de ict-infrastructuur, applicaties en databasesystemen. De opdracht, die in een apart perceel is aanbesteed, heeft een waarde van 2,4 miljoen euro.

De opdracht voor advisering over verandertrajecten is geraamd op 600.000 euro. De VNG stapt over naar een virtuele desktop-infrastructuur.

VNG

De VNG behartigt de belangen van Nederlandse gemeenten bij andere overheden en maatschappelijke organisaties en levert praktijkgerichte diensten en producten aan gemeentebestuurders en -medewerkers. De ict-infrastructuur van de VNG is gericht op de ondersteuning van dagelijkse interne werkzaamheden en op een optimale dienstverlening aan klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-31T11:37:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.