IBM neemt beheerleverancier BigFix over

Dit artikel delen:

Technologiebedrijf IBM breidt zijn ict-beheerportfolio uit door het Amerikaanse bedrijf BigFix over te nemen. BigFix levert software waarmee organisaties hun notebooks, desktops en servers via één beheerplatform geautomatiseerd kunnen controleren en voorzien van software-updates en de juiste instellingen voor beveiliging en compliance. IBM volgt daarmee de trend van datacenter automation, zoals die door branchegenoten HP, BMC en CA is ingezet.

Het beheren van notebooks, desktops en servers is tegenwoordig erg complex, vindt IBM. 'Sommige organisaties beheren duizenden computers en moeten er voor zorgen dat ze beschikbaar blijven, beveiligd zijn en bovendien voldoen aan wet- en regelgeving.' De complexiteit betekent dat de organisaties te maken krijgen met steeds grotere beveiligingsrisico's en steeds hogere kosten.

Tivoli

IBM heeft al een ict-beheerpakket met de naam Tivoli. Doordat pc's en servers met Tivoli slechts beperkt geautomatiseerd kunnen worden beheerd, kan het product van BigFix een goede aanvulling zijn.

De software van BigFix herkent individuele hardware die niet voldoet aan de bedrijfspolicies en kan tegelijkertijd software updates en oplossingen voor beveiligingsproblemen voorstellen. Daarbij zou het niet uitmaken om hoeveel machines het gaat. Volgens IBM gebeurt dat bij beheersoftware van andere leveranciers altijd bedrijfsbreed en zonder oog voor individuele apparaten.

98,5 procent compliant

Een grote klant van BigFix is de Amerikaanse Sun Trust Bank. Die organisatie gebruikt de software voor het beheer van vijftigduizend pc's, servers en mobiele apparaten, verdeeld over 1800 locaties. De frequentie waarmee beveiligingsupdates worden verspreid over de machines, is sinds invoering van BigFix toegenomen van eens per drie weken naar eens per drie dagen. Daardoor zou 98,5 procent van alle computers bij de bank voldoen aan wet- en regelgeving (compliance).

Het is onbekend wat de ict-reus voor de overname van BigFix betaalt. Bij BigFix werken ongeveer tweehonderd mensen. Zij en de circa zevenhonderd klanten worden ondergebracht in IBM Software Group. De overname wordt waarschijnlijk in het najaar van 2010 afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-02T12:55:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.