Microsoft boekt recordwinst van 19 miljard

Vooral door verkopen van Windows 7 en Office 2010

Softwarereus Microsoft heeft de afgelopen vier kwartalen flink meer omzet en nettowinst behaald dan hetzelfde jaar ervoor. In het gebroken boekjaar 2010, dat loopt van juli 2009 tot juli 2010, boekte het bedrijf 29 procent meer winst en een 7 procent hogere omzet dan de vorige periode. Vooral de verkoop van het nieuwe besturingssysteem Windows 7 en het kantoorsoftwarepakket Office 2010 zorgden daarvoor.

De nettowinst kwam het afgelopen boekjaar uit op 18,8 miljard dollar (14,6 miljard euro) bij een omzet van 62,5 miljard dollar (48,5 miljard euro). In het gebroken boekjaar 2009 bleven winst en omzet nog steken op respectievelijk 14,6 miljard en 58,4 miljard dollar.

Clouddiensten

Ook Microsofts strategie om zich meer te richten op clouddiensten, legt het concern geen windeieren. Clouddiensten zijn diensten die organisaties via internet beschikbaar stellen aan hun medewerkers. De Amerikanen hebben daarvoor producten als Windows Azure en Business Productivity Online Services (Bpos) in de markt gezet, in navolging van concurrenten als Google en IBM.

Het bedrijf verkocht tot en met eind juni 2010 meer dan 175 miljoen licenties voor besturingssysteem Windows 7. Dat is de opvolger van het geflopte Vista, waarvan de verkopen nooit goed van de grond kwamen. Veel organisaties gebruiken nog altijd Windows XP, waarvan de eerste versie in 2001 uitkwam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gesteld dat winst geld is waar geen enkele prestatie tegenover staat anders dan dat het bedrijf je heeft weten te overtuigen dat je het aan hen dient te geven bij aanschaf van hun product(en) en

Gesteld dat 3 van de 6 miljard mensen op aarde voor de producten van MS betalen dan heeft MS 6 dollar 25 per persoon uit het directe economische verkeer onttrokken.

Ik blijf mij verbazen over het economische model waar zo waarderend over wordt gesproken en waar het welzijn van die andere 3 miljard mensen aan geofferd wordt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-23T09:57:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.