ICT-divisie KMC Group gaat zelfstandig verder

Dit artikel delen:

De doorstart van automatiseerder, kantoorinrichter en beveiligingsbedrijf KMC Group omvat alleen de activiteiten van de ict-tak van het bedrijf. Van de 28 medewerkers van KMC Group gaan voorlopig alleen de zeven medewerkers van ict-divisie KMC Systems verder. Voor de kantoorinrichtingdivisie, KMC Office, valt definitief het doek. Het bedrijfsonderdeel voor mobiele camerabeveiliging, KMC Security, gaat mogelijk ook zelfstandig verder.

'Daarover vinden op dit moment nog onderhandelingen plaats', vertelt Paul Clausen, directeur van de ict-divisie van het Rotterdamse bedrijf. Eind juni 2010 werd KMC Group failliet verklaard. Op 23 juli maakte het bedrijf bekend dat het een doorstart maakt. In een toelichting op de doorstart zei het bedrijf dat het was gelukt om ' met het verlies van een zo gering mogelijk aantal arbeidsplaatsen' door te starten.

Die toelichting schoot een lezer van Computable in het verkeerde keelgat. Ze meldde dat er slechts zes van de dertig medewerkers bij de doorstart betrokken zijn. Navraag bij het bedrijf leert dat het om zeven van de 28 personeelsleden gaat.

'Donderslag'

Volgens de lezer kwam het faillissement en het verval van arbeidsplaatsen voor de personeelsleden als een 'donderslag bij heldere hemel.' Clausen zeg dat al langer duidelijk was dat het slecht ging met de markt voor kantoorinrichting.

KMC Systems levert advieswerk over automatisering en diensten als ict-beheer op afstand en werkplekbeheer. Het bedrijf verwacht dat het aantal personeelsleden op termijn zal groeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-26T15:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.