APC richt aparte tak voor beheersoftware op

APC by Schneider Electric richt een aparte divisie op voor de ontwikkeling van beheersoftware. De leverancier voor stroom en koelingvoorzieningen in datacenters brengt al software voor operationeel beheer van de fysieke ict-infrastructuur en energiebeheer op de markt. Het nieuwe bedrijfsonderdeel richt zich op de doorontwikkeling en verbetering van die programmatuur. Daarnaast neemt de divisie Data Center Software de verkoop, dienstverlening en het partnerprogramma onder zijn hoede.

Het bedrijf stelt dat software voor datacenters steeds belangrijker is. 'Zonder goed geïntegreerde programmatuur hebben managers onvoldoende controle en invloed op het energieverbruik en de operationele ict-middelen.' Daartoe heeft het bedrijf besloten een aparte softwaredivisie op te richten.

Het bedrijfsonderdeel zal Ecostruxure, software van Schneider Electric, verder uitbouwen en projecten op het gebied van energiebeheer ondersteunen. Een belangrijke basis voor Ecostruxure is de InfraStruxure-beheersoftware van APC. Die software moet managers een compleet overzicht van de ict-infrastructuur geven, inclusief alle kosten voor de inzet van de ict-infrastructuur. De software biedt ondersteuning bij zowel korte- als langetermijnplanning, het modelleren van mogelijke scenario's en het opstellen van het budget.

Computable Awards

APC is gevestigd in meer dan honderd landen. Het bedrijf is genomineerd voor de Computable Award voor hardwareleverancier van het jaar 2010.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-10T10:35:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.