Brits bedrijf Semper heeft Nederlands tintje

Het Britse Advanced Network Technologies (ANT) gaat voortaan door het leven als Semper Software, leverancier van herstelsoftware voor pc’s en servers. Het internationale hoofdkwartier is in Utrecht neergezet. Een Nederlands managementteam, dat zijn sporen bij Res Software heeft verdiend, mag vanuit hier de Europese expansieplannen gestalte geven. Algemeen directeur is Hans Middelburg.

Vanuit het Nederlandse kantoor in Utrecht worden de verkoop- en marketingactiviteiten gecoördineerd. De productontwikkeling en ondersteuning blijven in het Britse Tamworth. Semper Software is onder de naam Advanced Network Technologies (ANT) in 2002 opgericht door de Zuid-Afrikaan Kevin van Heerden, met de Britse winkelmagnaat sir David Jones als grootaandeelhouder en ‘chairman'. Van Heerden is in de nieuwe opzet chief technology officer.

Naam van niks

Financier David Jones kwam afgelopen juni in contact met Hans Middelburg, ex-directeur van Res Software. ‘Zij constateerden dat Advanced Network Technologies een veelbelovend product in huis had, maar zwak was in verkoop en marketing', vertelt marketingmanager Ron Grevink. ‘Jones vroeg Middelburg om voor het bedrijf een internationale verkoop- en marketingorganisatie op te zetten.'

Een van de eerste acties was het veranderen van de naam. ‘ANT is een naam van niks', zegt Grevink. ‘Wij wilden met de naam benadrukken dat het softwareproduct ervoor zorgt dat pc's en servers, draaiend op Windows en Linux, altijd beschikbaar zijn. Het moest iets met ‘altijd' worden, maar het Engelse always is al te vaak gebruikt. Vandaar de keuze voor semper: dat is Latijn voor altijd.'

Partnerkanaal

Behalve Middelburg zijn van het huidige managementteam van Semper Software Grevink, Jean Pierre van Tiggelen (operationeel directeur) en Dennis Goudbeek (financieel directeur) afkomstig van het managementteam van Res Software. Op Goudbeek na verlieten de managers deze leverancier van beheersoftware uit Den Bosch nadat de Amerikaanse investeringsmaatschappij Updata Partners steeds meer een Amerikaanse koers ging varen. Het viertal is via een ‘management buy in' in Semper Software gekomen in ruil voor een deel van de aandelen.

‘Wij kennen de Nederlandse en Belgische markt door en door', stelt Grevink. ‘Daarom willen we eerst vanuit de Benelux beginnen met de uitbouw van Semper Software. Maar ook in Engeland moet nog een goede verkoop- en marketingorganisatie worden opgezet. Dat staat voor 2011 op het programma. Eind dat jaar willen we in Scandinavië starten.' De softwarebouwer zoekt nog naar nieuwe medewerkers. Daarnaast wil het een partnerkanaal gaan inrichten. De eerste distributeur is al gevonden: Dupaco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-06T11:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.