Accenture scoort Europees miljoenencontract

Dit artikel delen:

It-consultant Accenture heeft een grote driejarige aanbesteding in de wacht gesleept bij het directoraat-generaal Belastingen en douane-unie (DG Taxud) van de Europese Commissie. Dit meldt het Belgische ict-vakblad Data News.

Concreet gaat het om het it-systeembeheer en de ontwikkeling binnen het CUST-DEV2-programma, dat moet uitmonden in een gecentraliseerd, Europees, papierloos douanesysteem, 'eCustoms' genaamd. Het contract is goed voor 49,3 miljoen euro over drie jaar, met twee mogelijke verlengingen van een jaar.

Accenture zal allereerst de bestaande douanesystemen bij het DG Taxud beheren. Daarnaast zal het nieuwe applicaties uitwerken voor de douane binnen het eCustoms-initiatief. Accenture schakelt het Belgische Vivansa in als onderaannemer. Vivansa, uit Waver, is gespecialiseerd in e-customs-technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer dat dit project weer als bulk wordt aanbesteed aan een mastodont dienstverleners. Dit is vanaf de start een potentieel te mislukken project. Helaas. Waarom is de leercurve binnen overheden toch altijd zo 100% horizontaal, men blijft maar de bekende suppliers inhuren die dan weer onderaannemers inhuren die het eigenlijke werk doen. Waarom niet zelf de regie voeren middels inhuur van 1 of 2 top CIO's voor bepaalde tijd met een resultaatverplichting en een prestatie bonus. Dat salaris en de bonus van dergelijke top managers weegt niet op tegen de "intermediair" tarieven van Accenture. En verder heb je dan minder ruis, betere planning, geen vertragingstechniek en directe input vanuit de proceskant van de organisatie. Het is feite zo simpel wanneer de leercurve maar iets omhoog zou gaan.

Jammer dat 'in het verleden behaalde resultaten...' van enkele ICT dienstverleners worden geprojecteerd op alle aanbieders. Mijn ervaringen als klant van Accenture zijn een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding, gemotiveerd en betrokken personeel, dat als het echt de ruimte krijgt, harder kan lopen dan de klant kan bijhouden. Oftewel, gefeliciteerd EC met uw gunning, u zult hier geen spijt van krijgen.

@Alfred: Aan wie hadden ze moeten uitbesteden dan? Dit soort uitbestedingen zijn strategisch stappen. In NL is het juist een groot probleem met groot en klein organisaties. Er is een bepaalde ziekte die "interimitis" heet. Klein groepen die individuele veel kosten maar strategisch niets opleveren.

Stephan Talle gefelicteerd met dit goede resultaat van het bedrijf waar jij werkt!

Ten eerste; Vivansa komt uit Brussel-Wavre dus NIET "Waver".
Ten tweede; Waarom schakkelt Accenture dit klein bedrijf (omzet 2009 1.1 M) in van 20 man in voor zo'n grote klus?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-06T12:27:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.