ICT Automatisering zoekt nog geen nieuwe CEO

Oud-commissaris D'Agnolo blijft voorlopig aan als directeur

Automatiseerder ICT Automatisering heeft geen haast met de zoektocht naar een nieuwe directeur. De voormalige voorzitter van de raad van commissarissen, Carlo D'Agnolo, blijft voorlopig aan als directeur. Hij vervangt Bram Schot die het bedrijf verliet na een verschil van mening met de raad van commissarissen. D'Agnolo wil niets kwijt over het conflict met Schot.

Schot vertrok, zoals dat heet 'na een verschil van inzicht met de raad van commissarissen over het te voeren beleid.' D'Agnolo vindt het niet relevant om die situatie toe te lichten. Volgens de nieuwe directeur is er bovendien geen verband met het vertrek van operationeel directeur Hans Oberg die begin 2010 om dezelfde redenen als Schot het bedrijf verliet.

D'Agnolo: 'ik ga vooral luisteren wat er speelt in het bedrijf. Ik zal een voorstelronde doen bij de leidinggevenden van de bedrijfsonderdelen en me inwerken in het bedrijf.' Volgens de nieuwe directeur is het een taak van de raad van commissarissen om te beslissen of en op welke termijn er een nieuwe directeur moet komen. Maar daar is nu nog niets over bekend.

D'Agnolo leidde voorheen zelf die raad van commissarissen maar die taak is overgenomen door Ben Kostwinder, die al commissaris was bij het bedrijf.

Helft Duitse personeel weg

Volgens D'Agnolo heeft het vertrek van Schot niets te maken met de leegloop van personeel bij de Duitse vestiging van het bedrijf. Daar vertrok ongeveer de helft van de 125 medewerkers, naar verluidt naar het bedrijf van een oud-directeur. ICT Automatisering benoemde in Duitsland nieuw managementteam. D'Agnolo wil niet op de situatie ingaan omdat het volgens hem niet relevant is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het klinkt mij allemaal zo formeel en gesloten in de oren. De nieuwe directeur vindt niet dat de situatie moet worden toegelicht. Jammer, met openheid win je altijd. Angst is een slechte raadgever voor de toekomst van een bedrijf in moeilijk vaarwater.

en

"Ik zal een voorstelronde doen bij de leidinggevenden van de bedrijfsonderdelen", klinkt niet erg hoopvol voor alle uitvoerenden. Zij worden overgeslagen tijdens de voorstelrondje ?

Typisch Italiaans machogedrag! Iemand met meer dan 10 jaar ervaring in de top van het bedrijf wordt aan de dijk gezet door een tot nu toe volkomen onbekende 'grootheid' van wie niets bekend is qua achtergrond, kennis en ervaring en die nu wel even het bedrijf gaar 'redden'.

Met deze toko moet ik voorlopig maar geen zaken doen, de arrogantie druipt er af en dat zijn niet de bedrijven die ik graag bij ons binnen zie.

Ik denk dat de heer D'Agnolo vooral in gesprek zal gaan met bedrijven die geïnteresseerd zijn om ICT over te nemen. Dan is het inderdaad heel begrijpelijk dat je voor die korte periode geen nieuwe CEO gaat zoeken.

@Diederik: Inderdaad, je moet nooit zaken doen met dit soort bedrijven. Ze hebben heel veel moeite met hun eigen personeel denk ik.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-01T17:00:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.