Imtech koopt Zwitserse dienstverlener Penta

Technisch en ict-dienstverlener Imtech neemt het Zwitserse ict-dienstenbedrijf Penta over. Die onderneming is onderdeel van Penta Group AG. Met de overname wil de dienstverlener uit Gouda zijn positie op de Zwitserse ict-markt voor managed services versterken. Bij het overgenomen bedrijf, dat partnerrelaties heeft met IBM, Microsoft, Citrix, VMware en HP, werken ongeveer twintig mensen. Penta zet jaarlijkse ongeveer vier miljoen euro om. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Het in 1998 opgerichte bedrijf is gevestigd in St. Gallen, Zürich en Bern. De dienstverlener is vooral actief bij middelgrote bedrijven en organisaties in de publieke en semi-publieke sector.

Imtech, dat in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk last heeft van de economische omstandigheden, vergroot de laatste jaren zijn marktaandeel in landen als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dat gebeurt door nieuwe orders in Duitsland, contracten en door overnames. Eerder nam het bedrijf bijvoorbeeld de Oostenrijks SAP-dienstverlener Sapphir IT & Consulting over.

24-uurs support

Penta richt zich op het al dan niet op afstand beschikbaar stellen van ict-capaciteit op basis van 24-uurs beschikbaarheid. Voor tientallen klanten wordt op basis van service-level agreements (sla's) de hosting van de ict-capaciteit geregeld. Het gaat ook om gerelateerde diensten zoals eerste- en tweedelijnsupport beheer op afstand en specifieke ict-diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-25T10:49:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.