Nog dit jaar bèta Novell-serverbesturingssysteem

Novell brengt midden november de bèta-versie van zijn volgende generatie serverbesturingssysteem naar buiten. Die open proeffase van de Open Enterprise Server (OES) volgt op een beperkte bètafase die de leverancier nu net heeft afgesloten. Dit maakt president Jack Messman begin deze week bekend op de gebruikersbijeenkomst Brainshare in Barcelona.

OES is zowel de opvolger voor netwerkbesturingssysteem Netware 6.5 als open source besturingssysteem Suse Linux. Novell biedt OES namelijk met kernels van beide platformen waar gebruikers dan uit kunnen kiezen. De standaard Netware-functionaliteit draait op beide kernels, net zoals de rest van Novells softwareportfolio.
 
Verder komt Novell in de derde week van oktober met de open bèta van zijn beheeromgeving eDirectory versie 8.8. Technisch directeur Alan Nugent zegt dat er opmerkelijk veel gebruikers belangstelling hebben voor de béta-uitvoeringen van de twee aanstaande producten. Die gebruikers zijn voor een groot deel geen Novell-klanten, aldus de topman.
 
President Jack Messman voorziet dat de Linux-activiteiten van zijn bedrijf op korte termijn flink zullen groeien. Voor de langere termijn verwacht hij een aanzwellende groei van producten voor identiteitsbeheer en - daarmee - beveiliging. "We zijn nu halverwege de transitie van ons bedrijf. Als we daarmee klaar zijn, draaien al onze producten om twee dingen: Linux en identiteit."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-14T12:11:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.