Qurius beheert ICT van Zeeuws Tragel Zorg

Zorginstelling is eerste klant die Qurius host vanuit KPN-datacenter

Dit artikel delen:
contract deal uitbesteding

Ict-dienstverlener Qurius uit Zaltbommel gaat de ict-infrastructuur van de Zeeuwse zorginstelling Tragel Zorg hosten en beheren. De dienstverlener beheert de systemen van negenhonderd gebruikers. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar. Tragel Zorg is de eerste klant die Qurius vanuit het KPN Cybercenter in Aalsmeer host. De dienstverlener uit Zaltbommel verhuist de hosting en het beheer van de eigen ict en de automatisering van klanten naar dat datacentrum van KPN.

Vanaf januari 2011 moet de ict van de zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking zijn gemigreerd en wordt de ict vanuit Aalsmeer gehost en beheerd.

De colocatie voor hosting, die de leverancier Q-Space noemt, bestaat uit servers van IBM en opslagproducten van ECM.

Tragel Zorg heeft zeventig locaties, negenhonderd medewerkers en 350 vrijwilligers. Daarmee is het naar eigen zeggen de grootste zoginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking in Zeeuws-Vlaanderen.

Interconnect

Qurius heeft de hosting en het beheer van de eigen ict en de ict van klanten nu nog ondergebracht bij het datacentrum van Interconncect in Den Bosch. Die ict wordt stap voor stap overgeplaatst naar het Cybercenter van KPN in Aalsmeer. De dienstverlener uit Zaltbommel heeft de ambitie om in 2014 voor 100 procent duurzaam te werken en stelt dat het datacenter van KPN beter aan de eisen voldoet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-01T10:10:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.