SVB gunt technisch beheer aan Atos Origin

Dit artikel delen:

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft het beheer van een deel van de technische infrastructuur uitbesteed aan ict-dienstverlener Atos Origin. Het dienstenbedrijf beheert het mainframe (z/OS) platform, het AIX (pSeries) platform en een aantal Linux- en Windows-platformen. De opdracht heeft een looptijd van vier jaar. Er zijn geen financiële details van de gunning bekendgemaakt. De opdracht is onderdeel van een reeks gunningen voor vernieuwing van de ict bij de SVB.

De opdracht omvat het beheer en het onderhoud van de technische ict-infrastructuur van de belangrijkste informatiesystemen. Het gaat om housing, hosting en techinsch applicatiebeheer en daaraan gerelateerde diensten op het gebied van compliancy en beveiliging, architectuur, servicemanagement en service-integratie. De SVB wil onder andere de dienstverlening via internet optimaliseren. Het functioneel applicatiebeheer wordt door de SVB zelf gedaan. 

De uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland voert een vernieuwing van de automatisering door. Als onderdeel van die veranderingen is in 2009 dienstverlener Capgemini ingeschakeld als implementatiepartner van een nieuwe ict-infrastructuur. In november 2010 sloot de SVB een driejarig raamcontract met PC-Ware Information Technologies voor de invoering van standaardsoftware. Als onderdeel van de vernieuwing van de ict-omgeving wil de organisatie meer standaardsoftware-oplossingen gaan gebruiken in plaats van applicaties zelf te ontwikkelen en te onderhouden.

Kinderbijslag

Regelingen die de SVB uitvoert zijn onder andere de kinderbijslag, aow, nabestaandenuitkering en de administratieve ondersteuning bij het persoonsgebonden budget voor zorgverlening. SVB ziet toe of deze persoonsgebonden financiële regelingen zo recht- en doelmatig mogelijk uitgevoerd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-20T10:52:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.