'Red Hat is meer dan Linux en open source'

Dit artikel delen:
Open source

Algemeen directeur Jim Whitehurst van Red Hat, zegt dat zijn bedrijf meer is dan alleen maar een leverancier van Linux en open source. 'We bieden onder meer JBoss middleware en virtualisatiesoftware die aansluiten op software van andere isv's. Volgens de topman wordt zijn bedrijf een steeds belangrijkere partner op het gebied van databases, waaronder van Oracle, MySQL, IBM DB2, Enterprise DB en Ingres.

Dat zegt Whitehurst tijdens een bijeenkomst in Amsterdam. Volgens hem biedt Red Hat behalve Linux-oplossingen ook andere technolgie te bieden zoals middleware, virtualisatie en ondersteuning voor databases.

'Een groeimarkt voor Red Hat is virtual desktop infrastructure (vdi)', aldus de topman. 'We werken nauw samen met andere virtualisatieleveranciers, hoewel we ook met hen concurreren, zoals met VMware. Zo is de Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV)-oplossing een sterke concurrent van VMware. Ook werken we samen met andere concurrenten van virtualisatiesoftware, zoals Microsoft en Oracle.'

Business intelligence

Oracle is volgens Whitehurst ook een belangrijke partner op het gebied van databases, waaronder ook MySQL valt. Red Hat werkt verder samen met andere databaseleveranciers zoals IBM DB2, Enterprise DB en Ingres, aldus de topman. Hij zegt ook dat Red Hat inspeelt op de groeimarkt van business intelligence (bi). Zo investeert de onderneming in bi-leverancier Jaspersoft en werkt met andere leveranciers, zoals SAP.

Lees het hele interview met Jim Whitehurst hier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Red Hat sponsort al langere tijd in PostgreSQL, een concurrent van bv. DB2, Oracle en SQL Server. Mocht je een betaalbare (lees: gratis) enterprise class database zoeken, kijk eens op http://www.postgresql.org/.

Red Hat is een mooi voorbeeld van een succesvol open source bedrijf: een marktwaarde van miljoenen dollars, maar ondertussen alles wat ze doen ook beschikbaar maken voor de open source community (met als gevolg daarvan bijvoorbeeld het gratis verkrijgbare CentOS). Projecten als JBoss vallen allemaal onder deze strategie.

Red Hat is inderdaad een mooi voorbeeld van een succesvol open source bedrijf. Het feit dat ze de code vrijgeven is echter slechts een verplichting onder de GPL-licenties. Het enige dat ze niet verplicht zijn vrij te geven zijn de zaken die ze zelf 100 procent van scratch af hebben gebouwd.

Verder zijn de producten best prijzig, zeker voor het nivo van de support die je er voor krijgt. Al met al heb ik zelf gemengde gevoelens bij deze toko om die redenen. (ben zelf overigens Red Hat Certified Engineer, en heb professioneel gezien veel contact met Support vanwege bugs in de software diensten van hun).

ik werk al jaren met Red Hat-software, vroeger de eerste Linux distro's, later met JBoss en JBoss Seam.
RedHat (en Jboss, Hibernate) zijn sterk innoverende organisaties die veel hebben bijgedragen aan de verbetering van o.a. Java standaarden.

@lw
ik ben het niet helemaal eens met je betoog over het support. Er is een sterke community en er zijn meerdere forums waar je gratis support krijgt van andere engineers.Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-29T15:00:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.