Microsoft levert gratis Office-proefversie Mac

Microsoft biedt sinds kort gratis een proefversie van Office for Mac 2011 aan. De Apple Mac-gebruikers kunnen daardoor Microsoft Office dertig dagen uitproberen. Microsoft doet dit om in te spelen op de toenemende vraag naar Apple-pc’s.

De proefversie is beschikbaar op de website van Microsoft Nederland. Microsoft biedt de Office-software niet aan in Apple's Mac App Store. Dat komt doordat Microsoft uitsluitend zijn software via ict-dienstverleners of via Microsoft's eigen website verkoopt.

Office for Mac 2011 is de eerste update sinds drie jaar. De nieuwe versie heeft volgens Microsoft betere functionaliteiten en kan worden gebruikt in combinatie met de Microsoft's clouddienst Office Live.

Microsoft kondigde de gratis proefversie in een blog van Pat Fox aan. Fox isbij Microsoft werkzaam als senior director of product management, Office for Mac. Microsoft speelt met de Office for Mac-proefversie in op de voorbereidingen van de Macworld Expo die tussen 26 en 29 januari in San Francisco wordt gehouden. Daar zullen diverse medewerkers van Microsoft Office for Mac promoten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gratis proefversie van MS Office voor Mac? NeoOffice, OpenOffice en LibreOffice zijn altijd gratis voor Mac.

LibreOffice is voor produktie vrijgegeven in versie 3.3 voor Mac, Windows en Linux.
Daarmee is het naast OpenOffice platform-onafhankelijk i.t.t. MS produkten.
Het is gratis te downloaden op http://www.libreoffice.org/ en levert zijn funktionaliteit zonder enige beperking in tijd.

De gratis open-source kantoorpakketten zijn verre van vergelijkbaar met MS Office. (zelfs iWork komt hier niet bij in de buurt)
Het is logisch dat er een prijs hangt aan een pakket wat bijvoorbeeld van opmaak heeft gehoord.

Wel top dat er eindelijk een gratis proefversie is, zo kom je erachter dat Google Calendar nog niet wordt ondersteund en je dus nog even moet wachten..

@Harold: verre van vergelijkbaar? Writer = Word, Calc = Excel, Impress = PowerPoint, EquationEditor = Math, database(frontend) Base en tekenpakket Draw. Iets wat niet compatible is, is de macrotaal OpenOffice Basic. Maar macro's zijn te porten, zoals reeds bij diverse migratie projecten is aangetoond. Verder kan LibreOffice (net als de andere gratis pakketten) vele andere formaten aan naast de officiele standaard OpenDocumentFormat.

@Harold
Zo MS-fanboy, koop eens een pc-tijdschrift en lees een vergelijk tussen MS-Office en OpenOffice, de funktionaliteit is voor > 95% gelijk. Maar ja, het jouw geld . . . . suffie.

al die gratis office pakketten lijken leuk, maar voor Outlook hebben ze geen alternatief. open office is even leuk werken maar langzaam met openen. Koop gewoon office voor Mac en je hebt wat goeds. Echt duur is het niet. Zeker niet voor bedrijven die steeds meer overgaan naam Mac.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-27T14:22:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.