Uitgeklede Windows XP ook in Rusland

Microsoft gaat de uitgeklede van Windows in meer landen uitgeven dan aanvankelijk was vastgesteld. Naast Thailand, Maleisië en Indonesië kunnen ook in Rusland aspirant gebruikers dit systeem kopen.

Nog voor het einde van het jaar introduceert Microsoft zijn Windows XP Starter Edition in Rusland, zo meldt Webwereld. De uitgeklede Windows XP-versie is niet los te koop, maar komt als voorgeïnstalleerd besturingssystemen mee op nieuwe pc's.
 
Net zoals de versies in Maleisië, Thailand en Indonesië kent de Starter Edition een aantal beperkingen. Zo kunnen er maar drie programma's tegelijk draaien op het systeem en is er ook geen mogelijkheid tot het opzetten van een thuisnetwerk. Het grote voordeel is de fors lagere prijs: rond de dertig euro.
 
Met deze editie hoopt Microsoft betalende klanten te trekken die nu nog hun toevlucht nemen tot Linux of - wat vaker gebeurt - op de zwarte markt een illegale versie van Windows kopen voor een paar roebel.
 
Piraterij is in Rusland wijdverbreid. Volgens onderzoeken zou maar liefst 97 procent van alle software in Rusland illegaal zijn. Hier tegenover staat het feit dat Rusland als een van de landen geldt met grote mogelijkheden op het gebied van ict. Samen met Brazilië, China en India is Rusland een van de snelst groeiende

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-28T14:24:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.