HP gaat strijden met Apple, Google en Microsoft

Dit artikel delen:

HP bindt de strijd aan met de Apple iPad en iPhone. HP doet dat met de nieuwe HP TouchPad-tablet. Deze tablet werkt op het besturingssysteem WebOS, dat van het overgenomen Palm afkomstig is. Daarnaast introduceert HP twee smartphones die op WebOS werken. Hiermee bindt HP de strijd aan met Google Android. Later is HP van plan WebOS op pc’s te installeren. Dat is minder goed nieuws voor Microsoft.

De HP TouchPad is een 9,7-inch tablet van 13 mm dik en weegt 760 gram. De HP Touchpad heeft een scherm van 1024 bij 768 pixels. Het apparaat is uitgerust met een 2 gigahertz dual-core Snapdragon-processor, heeft één camera voor videochat, 16 of 32 GB ingebouwd geheugen, 'Beat by Dre'-speakers en ondersteunt Adobe Flash Player. Voorlopig ondersteunt de TouchPad alleen Wi-Fi-verbindingen. Later komt er een 3G/4G-versie van de HP Touchpad op de markt, aldus de leverancier.

Adobe Flash

Samen met de nieuwe tablet introduceert HP twee nieuwe smartphones. Voor de zakelijke gebruiker is er een nieuwe, verbeterde versie van de Palm Pre. Voor de consument is er een soort 'mini'-Pre: de HP Veer. De HP Pre3-smartphone heeft een 3,6-inch aanraakscherm, een 1,4 gigaherz-processor, een uitklapbaar toetsenbord , 3G- en Wi-Fi-verbinding, ondersteuning voor Adobe Flash en een pakket zakelijke software. De HP Pre3 kan een eigen mobiele hotspot creëren waardoor het werkt als een draadloze Wi-Fi-router. Hierdoor kunnen maximaal vijf draadloze Wi-Fi- apparaten worden aangesloten. De Pre3 en de HP TouchPad kunnen in combinatie worden gebruikt, aldus HP.

De HP Veer-smartphone heeft een 800MHz processor, 8 GB aan interne opslag, Adobe Flash-support, Wi-Fi-ondersteuning en een 5 megapixel-camera.

Microsoft Windows

HP concurreert met zijn WebOS direct met Apple's iPad and iPhone die werken op het iOS-besturingssysteem. Tevens concurreert WebOS met Google's Android-besturingssysteem. HP zegt zijn besturingssysteem WebOS in de toekomst ook op zijn pc's te willen uitbrengen. Wanneer precies is nog onduidelijk. Aangezien HP een grote speler is in de markt voor zakelijke pc's zou deze nieuwe strategie voorl impact hebben op de verkoop van het Microsoft Windows-besturingssysteem. Dit is opmerkelijk, want HP en Microsoft zijn al lange tijd trouwe partners van elkaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is goed nieuws, zeker omdat Apple zich de laatste tijd als een enge monopolist begint te gedragen. Er zijn teveel mensen die denken dat de iPad heilig is, en dit kan daar misschien een einde aan brengen. Hulde aan HP!

De vorige keer met de tablet als computersoort heeft HP de kastanjes voor Microsoft uit het vuur willen halen. HP heeft toen méér energie in de tablet PC gestoken dan MS in de bijbehorende Windowsversie. Nu HP op tabletgebied en software duidelijk meer afstand neemt van Microsoft, terwijl NOKIA zich daarentegen zichzelf compleet aan hen uitlevert, vraag je je af waarom er geen Windows 7 tablet via NOKIA als variant in het rijtje bijkomt....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-11T11:44:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.