'Serious' beveiligt netwerkinfrastructuur

Dit artikel delen:

Netwerkintegrator Dimension Data introduceert een nieuw beveiligingsmodel met de naam 'Serious'. Dit staat voor 'Secured Interconnection Of Users and Servers'.

Het systeem bestaat uit een identificatieproces in vier stappen, en staat in voor de beveiliging van alle netwerkprocessen in een bedrijfsomgeving. De software identificeert eerst de gebruiker, de computer en de toepassingen op de computer alvorens toegang te geven tot de informatie. Afhankelijk van de identificatie die de persoon kan voorleggen, zal de infrastructuur de toegang tot informatie en bepaalde toepassingen uitbreiden of beperken. Ten slotte moet de gebruiker een wachtwoord ingeven om toegang te krijgen.
 
Het nieuwe aanbod beantwoordt volgens Dimension Data aan de nieuwe beveiligingsnoden van ondernemingen. Tegenwoordig heeft een onderneming immers veel meer connectiepunten door het toenemend aantal mobiele werknemers, bezoekende externe consultants en partnernetwerken, zo stipt Dimension Data aan. Daarnaast zijn er nu technologieën zoals draadloos, vpn, hotspots, pda's en mobieltjes waardoor de scheiding tussen online en offline onduidelijk wordt. Dimension Data wijst daarnaast ook op het risico dat werknemers misbruik maken van computers of netwerken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-30T15:01:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.