Websites overheid door ddos-aanval lamgelegd

Dit artikel delen:

De websites www.overheid.nl en www.regering.nl zijn afgelopen maandagavond onbereikbaar geworden door een aanval van hackers. De aanval van de groep, een 'distributed denial of service attack' (ddos), zou bedoeld zijn als protest tegen het kabinetsbeleid. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Er wordt geprobeerd om overheid.nl en regering.nl zo snel mogelijk weer bereikbaar te maken, maar niet bekend is hoe lang dit gaat duren. Momenteel zijn ze allebei nog 'uit de lucht'. Het Ictu-programma Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid (Covcert.nl) doet extra onderzoek doen naar het voorkomen van ddos-aanvallen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de 'lessons learned' van de huidige aanval.
 
Het voorval legt de vinger op een gevoelige plek: het opzetten van zo'n aanval is kinderspel. Letterlijk, want het blijken nogal eens jongeren, zogenoemde 'script kiddies', te zijn die verantwoordelijk zijn voor ddos-aanvallen. Aanvalsplannen en handleidingen kunnen door zulke 'script kiddies', die vaak geen clou hebben van wat ze kunnen aanrichten, tamelijk eenvoudig van het internet worden geplukt
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-07T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.