'Microsoft moet aanraakfunctie verbeteren'

Experts zijn niet te spreken over de aanraakfunctie in Windows Phone 7. Zij vinden dat Microsoft deze functionaliteit in het nieuwe Windows 8 moet gaan verbeteren. Doet het softwarehuis dat niet, dan konden zij de concurrentieslag wel eens gaan verliezen van leveranciers die wel een goed werkende touchscreen bieden.

Computable vroeg zijn experts van het topic Besturingssystemen wat Microsoft aan het nieuwe besturingsysteem Windows 8 moet toevoegen om het te laten aanslaan bij de gebruiker. ‘Touch, touch en nog eens touch', zegt Jurre Heesbeen, eigenaar van Heesbeen IT Consultancy. ‘Gebruiksvriendelijkheid en consistentie in de interface zijn belangrijker dan ooit om met de concurrentie mee te komen.'

Adviezen en tips

Heesbeen en enkele collega-experts lieten zich naast de aanraakfunctionaliteit ook uit over andere zaken. In een apart achtergrondverhaal adviseren zij Microsoft over Windows 8 en geven zij tips.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik denk dat "Windows 7" bedoeld wordt ipv "Windows Phones 7" die een prima touch interface heeft!

Er wordt toch echt gesproken over Windows Phone 7, en met een prima touch interface red je het niet meer. Dus vandaar de kritiek!

Ik denk toch dat het over Windows 7 ging: het gaat over tablets, en daar heeft Microsoft met Windows 7 geprobeerd om iets te betekenen. Dat is tot nu toe niet gelukt, vanwege met name het niet geschikt zijn van de interface voor touch. De touch bediening zelf is niet onaardig. En de touchbediening van Windows Phone 7 is ronduit goed te noemen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-14T08:25:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.