Microsoft vertraagt Windows Phone 7-update

Dit artikel delen:

Microsoft heeft de nieuwe update voor zijn Windows Phone 7-besturingssysteem vertraagd. Een van de nieuwe functies waar gebruikers om gevraagd hadden, knip- en plakfunctie, is ontwikkeld, maar moet nog wel eerst worden getest. Microsoft heeft tot uitstel besloten na eerdere problemen met het uitrollen van een eerdere Windows Phone 7-update voor de Samsung Omnia-smartphone.

Microsoft zegt extra tijd te nemen om de ‘cut-and-paste' update te testen. Deze functie moet deze maand nog beschikbaar komen. Dit schrijft Eric Hautala, Microsoft general manager of customer experience engineering, op zijn blog. Het testen van de  knip- en plakfunctie is noodzakelijk na eerdere problemen met het uitrollen van een Windows Phone 7-update voor de Samsung Omnia7- en Focus-smartphones. De problemen werden begin maart opgelost, maar Microsoft neemt nu het zekere voor het onzekere en test de nieuwe update.

HTML5

Volgens Hautala kunnen gebruikers met de Windows Phone 7-update makkelijker en sneller nieuwe apps zoeken in Microsofts online applicatiewinkel Marketplace. Deze apps worden in Nederland onder andere ontwikkeld door Macaw. Verder komt er een speciale Twitter-functie en een nieuwe gebruiksvriendelijke HTML5-versie van Internet Explorer Mobile.

iPhone en Android

Microsoft wil met zijn nieuwe Windows Phone 7-besturingssysteem een tegenwicht bieden aan de Apple iPhone en smartphones die werken op Google Android. De smartphonemarkt is een groeimarkt, want gebruikers stappen hier masaal op over. Op dit moment worden wereldwijd negen verschillende Windows Phone 7-smartphones verkocht. Zo betaalt Microsoft aan Nokia ruim 1 miljard dollar om Windows Phone 7 op zijn smartphones te verkopen. Afgelopen januari 2011 beweerde Microsoft dat er twee miljoen Windows Phone 7-smartphones zijn verscheept. Op Microsoft Marketplace staan meer dan negenduizend applicaties die geschikt zijn voor Windows Phone 7.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit 'nieuws' stond op 10 maart 2011 al op de blog van Eric Hautala.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-21T11:48:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.