IBM koopt beheersoftware onroerend goed

IBM

Technologiebedrijf IBM neemt Tririga over. Dat is een leverancier van beheerapplicaties voor onroerend goed, zoals gebouwen en bijbehorende faciliteiten. De software van Tririga wordt gebruikt voor IBM’s ‘smarter buildings’ initiatief, een onderdeel van IBM’s Smarter Planet strategie. Het is onbekend welk bedrag met de overname is gemoeid.

IBM wil de software van Tririga inzetten voor het beheer van faciliteiten en onroerend goed. Zo kunnen bedrijven hun gebouwen waar dan ook ter wereld via een internetverbinding beheren. De software combineert it-beheer met gebouwbeheer. Daardoor zouden kostenbesparingen worden gerealiseerd, onder andere op het gebied van het verbruik van water en elektriciteit.

De Amerikaanse technologiegigant levert hiervoor het ‘smarter buildings'-porfolio. Het beheer van onroerend goed is vaak een van de hogere kostenposten binnen een organisatie, aldus IBM.

Smarter Planet

Smarter buildings is een van de onderdelen van het Smarter Planet initiatief. Volgens het technologiebedrijf groeit de wereldwijde markt voor ‘slimme gebouwen' elk jaar met 25 procent. Dit jaar is de markt goed voor 3,9 miljard dollar. IBM verwacht tegen 2015 rond tien miljard dollar aan omzet te doen die voortkomen uit Smarter Planet projecten.

Het technologieconcern zette in februari 2010 zijn smarter building initiatief op, waarbij een it-technologie portfolio wordt geleverd voor het beheer van gebouwsystemen. Hierbij wordt samengewerkt met internationale installatiebedrijven, zoals Johnson Controls, Schneider Electric en Honeywells Tridium-unit.  Zij leveren samen een totaalpakket. Vaak gebruiken faciliteitmanagers, onroerend goed managers en directeuren verschillende it-producten voor het beheer van hun onroerend goedportfolio.

IBM Tivoli

Tririga heeft zijn hoofdkantoor in de Amerikaanse gokstad Las Vegas en heeft grote klanten, zoals General Electric en kledingketen Gap. De overname moet in het tweede kwartaal van 2011 zijn afgerond. Tririga wordt dan onderdeel van IBM Tivoli software en IBM Global Business Services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-25T13:55:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.