Libridis bewaakt AX-batches met Orsyp

Dit artikel delen:

De boekengroothandel Libridis heeft het softwareproduct Dollar Universe van de Franse leverancier Orsyp aangeschaft. Met het pakket bewaakt de boekengroothandel de batchprocessen van het recent in gebruikgenomen erp-systeem dat gebaseerd is op Microsoft Dynamics AX. Dollar Universe stelt systeembeheerders in staat om batch jobs te definiëren en de afhankelijkheden in kaart te brengen.

Libridis heeft vestigingen in Sittard, Houten en St. Niklaas (België). Vanuit de vestigingen in Sittard en Houten bedient de distributeur in totaal 1500 zelfstandige boekverkopers, waaronder The Read Shop-boekhandelaren. Ook levert het de boeken die verkrijgbaar zijn in de boekenafdeling van winkelketens, zoals Albert Heijn-supermarkten. Dagelijks verzendt Libridis zo'n honderdduizend boeken, ondersteund door een online bestelsysteem.

De bedrijfsactiviteiten van Libridis zijn in hoge mate geautomatiseerd. Tijdens de implementatie van het erp-systeem, dat op Microsoft Dynamics AX is gebaseerd, bleek dat het te vervangen, eigengebouwde systeem ruim was voorzien van mechanismen voor controle op de afloop van de uiteenlopende, van elkaar afhankelijke systeemtaken. De standaard erp-oplossing voorziet daar niet in.

Monitoren

Met de aanschaf van de software Dollar Universe van het Franse beheersoftwarebedrijf Orsyp kunnen systeembeheerders van Libridis de batchverwerking, die voornamelijk 's nachts plaatsvindt, bewaken. Indien bepaalde processen niet correct aflopen volgt automatisch een bericht per mail of sms naar de dienstdoende applicatiebeheerder. Aan de hand van de rapportage kan deze de oorzaak achterhalen en processen eventueel opnieuw activeren.

Libridis wil de jobscheduler Dollar Universe ook gebruiken voor het monitoren van de complexe interface software tussen de kernapplicaties bij Libridis. Naast het AX-systeem gebruikt de distributeur bijvoorbeeld ook het voorrraadbeheersysteem Locus WMS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-04T11:42:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.