Semper krijgt geld voor Europese expansie

Dit artikel delen:

De leverancier Semper Software van herstelsoftware voor pc’s en servers krijgt een financiële injectie van een half miljoen euro van de Nederlandse particuliere investeerders Ivar en Dé Quatfass. Semper Software gebruikt een groot deel van deze kapitaalinjectie om zijn verkoop- en marketingactiviteiten in Europa uit te breiden. Daarnaast wil het bedrijf zijn belangrijkste product, Semper Continuity Suite, verder ontwikkelen.

De investering vindt plaats vanuit een private holding en wordt niet gedaan vanuit één van de bedrijven van de familie Quatfass, benadrukt Semper Software.

Semper Software, voorheen Advanced Network Technologies (ANT), heeft zijn internationale hoofdkwartier in Utrecht. Onder leiding van een Nederlands managementteam wordt er gewerkt aan een verdere Europese expansie. Vanuit het Nederlandse kantoor worden de verkoop- en marketingactiviteiten gecoördineerd. De productontwikkeling en ondersteuning blijven vooralsnog in het Britse Tamworth, maar zullen op termijn naar Nederland worden gehaald.

Semper Software was in Britse handen, maar inmiddels is de meerderheid van de aandelen in handen van het Nederlands managementteam. Ex-grootaandeelhouder David Jones, die de IP-rechten heeft verkocht aan het Nederlands management, bezit nog wel een minderheidsaandeel.

Semper Continuity Suite

Het Nederlands managementteam bestaat uit: Hans Middelburg, Ron Grevink, Dennis Goudbeek en Mark van de Griendt. Een aantal van hen is afkomstig van beheerspecialist RES Software en kocht zich vorig jaar in bij Semper om voor het bedrijf een internationale verkoop- en marketingorganisatie op te zetten. In eerste instantie gaat het om een uitbouw van de activiteiten op de Nederlandse markt. Ook ziet het bedrijf mogelijkheden op de Scandinavische markt. Daarnaast wil het een partnerkanaal gaan inrichten. Dupaco is inmiddels als distributeur aangetrokken.

'Softwarecontinuïteit is een cruciaal onderdeel van ieder bedrijfscontinuïteitsplan," zegt Hans Middelburg, algemeen directeur van Semper Software. Hij beweert dat er in Europa een grote behoefte bestaat aan producten die de beschikbaarheid van software kunnen garanderen. Een deel van de investering wordt besteed aan de verdere ontwikkeling van de Semper Continuity Suite.

Middelburg stapt overigens per 1 mei aanstaande over naar EMC, maar blijft bij Semper Software betrokken als 'non-executive board member'. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-07T10:46:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.