APC koopt technologie voor energiebeheer

APC, leverancier van energie- en koelingssystemen, richt zich steeds meer op het verminderen van energieverbruik binnen datacenters. Naast de zelf ontwikkelde ups-systemen (uninterruptible power supply) heeft het bedrijf nieuwe technologie voor energiebeheer binnengehaald via overnames van Uniflair, Areva D, Vizelia en D5X.

Het Amerikaanse APC is in 2006 gekocht het Franse Scheider Electric, een specialist in energiemanagement. Daarna werd het omgedoopt tot APC by Schneider Electric en werd het bedrijf ingezet voor de ict-strategie van het Franse bedrijf. Wim Hendriksen, country manager van APC Nederland, zegt dat APC zich tegenwoordig hard maakt voor het beperken van energieverbruik in datacenters en gebouwen. Hiervoor heeft het bedrijf een eigen portfolio opgebouwd en andere bedrijven overgenomen. ‘APC heeft bijvoorbeeld in 2010 de koelingoplossing EcoBreeze geïntroduceerd, waarmee de vrijkomende warme lucht op verschillende manieren in datacenters efficiënt kan worden gekoeld.'

Precisiekoeling en modulaire vloeren

De EcoBreeze-koelingoplossing werd eind 2010 aangevuld met technologie van het overgenomen Uniflair, een leverancier van oplossingen voor precisiekoeling en modulaire vloeren voor datacenters en telecommunicatie-applicaties. 'De recente overname van Areva D complementeert de kennis van Schneider Electric op het gebied van middenspanning. Tot slot heeft APC's moederbedrijf Vizelia en D5X overgenomen die beheerssystemen leveren voor het optimaliseren van prestaties in gebouwen', aldus Hendriksen.

Interview

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-12T09:03:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.